Priprema telećih kotleta moguća je na različite načine. Donosimo vam recept kako pripremiti teleći kotlet u vinu s bosiljkom. Uživajte u ukusnoj teletini koja se kupa u umaku od vina i neodoljivog bosiljka, a za predjelo pripremite juhu od peršina, a kao prilog zapečene punjene šampinjone.
Teleći kotleti u vinu s bosiljkom
Sastojci za pripremu telećih kotleta:
8 telećih kotleta 100 g maslaca 1 dl bijelog vina 3 žlice bistre teleće juhe (može i one iz kocke) 1 žlica maslaca 1 žličica usitnjenog bosiljka sol i papar
Priprema telećih kotleta:
Kotlete operite, posolite i popaprite te kratko popržite na ugrijanom maslacu, s obje strane. Smanjite vatru i pržite još 15 minuta, izvadite ih i stavite na ugrijani tanjur
U sok od pečenja ulijte bijelo vino i kuhajte dok ne provrije uz neprestano miješanje kako bi skinuli sav zapečeni sok s dna posude.
Dodajte juhu, bosiljak, pustite neka provrije pa prelijte preko kotleta i poslužite.
Juha od peršina
Zapečeni punjeni šampinjoni