1. Tri noža - ne trebate kupovati cijeli set, dovoljna su vam tri noža - chefov nož (velik, oštar i čvrst), nazubljeni nož i nož za guljenje voća i povrća.
2. Kvalitetan oštrač noževa - može ih se nabaviti po vrlo dobrim cijenama, a redovno oštrenje noževa održat će ih dulje na životu
3. Dobra daska za rezanje - iako su ljepše od drvenih ili plastičnih, mramorne i staklene daske će vam otupiti noževe. Drvene su zgodnije za svakodnevno korištenje samo ih treba redovno dubinski čistiti.
4. Tava s neprianjajućim dnom - ne morate kupovati cijeli set, i jedna ovakva tava će vas spasiti od ribanja zagorjelog posuđa.
5. Tava od lijevanog željeza - ovakve tave nisu skupe, a jako dobro provode toplinu zbog čega ćete upravo na njima savršeno pripremiti odrezak ili piletinu, odlične su i za glaziranje i karameliziranje, a trajat će zauvijek.
6. Set posuđa od nehrđajućeg čelika - ovo suđe ćete teže prati ali je najbolje za kuhanje i trajat će jako dugo.
7. Blender - bilo da radite juhu, nekakav pire ili umak, blender je nezaobilazan pomoćnik u kuhinji. Stoga nemojte kupiti baš najjeftiniji jer, kako to često biva, 'kol'ko para, tol'ko muzike'.
8. Štapni mikser - vrlo svestran, možete ga koristiti za niz stvari, a zauzima vrlo malo mjesta.
9. Ekspres lonci ili kuhala - možda se njihovo korištenje čini malo zastrašujućim, ali čim ga naučite koristiti debelo ćete si skratiti vrijeme pripreme i najzahtjevnijih namirnica.
10. Digitalni termometar - gotovo svaka namirnica ima optimalnu temperaturu na kojoj je adekvatno termički obrađena, stoga se ovo preporučuje i novim i dobro uhodanim kuharima.
11. Mikro ribež - savršena stvarčica za, primjerice, svježi sitni ribani parmezan.
12. Drvene kuhače - dobar znanac svake hrvatske kuhinje najbolji je odabir za miješanje jela budući da se plastika topi, a metal zagrijava. S drvetom ne možete pogriješiti.
13. Pjenjača - kad je kupujete uzmite onu s tankim žicama i nipošto ne plastičnu. Za svaku emulziju koju radite bit će vam najbolji prijatelj.
14. Silikonska 'lopatica' - otporne su na toplinu, neće se otopiti u posudama, a iste će očistiti bolje od bilo kakve žlice.
15. 'Sušilo' za salatu - radi na principu centrifuge, a osim salate u njemu možete osušiti i začinsko bilje te gljive.