TOPI SE U USTIMA /

Policajac tortu obožavala je Jugoslavija, a nećete joj odoljeti ni vi: Recept je ponovno hit, saznajte zašto!

Image
Foto: Shutterstock

Policajac torta, osim što je jednostavna za napraviti, brzo je gotova te se radi od jeftinih sastojaka

15.12.2023.
16:24
Shutterstock
VOYO logo

Policajac torta zbog lakoće pripreme i niske ukupne cijene i izdašnosti, postat će često pravljena torta u svačijem domu, a idealna je za blagdane, piše Kurir.

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog štednje neki će borove zamijeniti granom, ali Ivica otkriva: 'I kad je najgore, ne štedi se na janjetini, purici'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova torta, osim što je jednostavna za napraviti, brzo je gotova te se radi od jeftinih sastojaka, tako da vam neće narušiti kućni budžet. Svi koji su je probali kažu da je vrlo sočna te da se topi u ustima.

Image
TKO BI IM ODOLIO /

Znate li već koje ćete kolače peći? Ako vam fali ideja, evo recepata za slastice bez kojih je Božić nezamisliv

Image
TKO BI IM ODOLIO /

Znate li već koje ćete kolače peći? Ako vam fali ideja, evo recepata za slastice bez kojih je Božić nezamisliv

Sastojci:

Kore:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 jaja
24 žlice šećera
24 žlice brašna
26 žlica mlijeka
5 žlica kakaa
1 prašak za pecivo

Krema:

1 litra mlijeka
200 g šećera

Image
Foto: Shutterstock

Policajac torta, osim što je jednostavna za napraviti, brzo je gotova te se radi od jeftinih sastojaka.

200 g čokolade za kuhanje
250 g maslaca
200 g mljevenih oraha ili mljevenih prženih lješnjaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premaz/ukras:

250 ml slatkog vrhnja za šlag
200 g čokolade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema biskvita:

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Jaja i šećer dobro umutiti, dok smjesa ne postane svjetložuta i pjenasta. Dodajte mlijeko, pa nastavite miksati na najmanjoj brzini. Zatim dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo i još kratko mutiti na najmanjoj brzini, da se dobro sjedini.

Kalup za tortu dubok 25 cm obložite papirom za pečenje pa ulijte polovicu pripremljene smjese. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 25 do 30 minuta. Ponovite postupak s drugom polovicom smjese. Ostavite kore da se ohlade. Ohlađene kore vodoravno presjeći na pola, da se dobiju četiri kore.

Priprema kreme:

Za nadjev prokuhajte mlijeko i šećer. Kad počne vriti, dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Zatim dodajte maslac i također ga otopite. Na kraju dodajte mljevene orahe ili lješnjake i kratko promiješajte, da se smjesa potpuno sjedini.

Na dno kalupa u kojem su se pekle kore staviti papir za pečenje pa staviti prvu koru. Preko kore preliti trećinu pripremljene kreme. Na to staviti drugu koru, pa staviti drugu trećinu kreme. Ponovite postupak, a odozgo treba biti biskvit. Pritisnite rukom i poravnajte, pa ostavite u hladnjaku preko noći. Sutradan tortu ukrasite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ukrašavanje zagrijte vrhnje za šlag pa dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ovako pripremljenu ganache kremu ostaviti da se potpuno ohladi. Ohlađenu kremu umutiti mikserom pa premazati tortu i ukrasiti po želji.

FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo