DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR / Pohani svinjski odresci kuhani u vinu, maslacu i češnjaku, pire krumpir sa mileramom

Image
27.4.2023.
8:38
  • 800 g svinjskog laks karea
  • 2 jaja
  • 200 g krušnih mrvica
  • 100 g oštrog brašna
  • 500 ml ulja za prženje
  • 150 g maslaca
  • 200 ml bijelog vina
  • 6 režnjeva češnjaka
  • jedna vezica svježeg lista peršina
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 800 g krumpira
  • 250 ml milerama
  • sol, papar

Svinjetinu obradite od žila i opni, narežite na odreske debljine prsta, lagano posolite i poparite po želji. Panirajte odreske tako da ih uvaljate u brašno, pa u razmućena jaja i na kraju u mrvice. Pržite odreske u jako vrućem ulju da dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na papir da se ocijede od viška ulja.

Oguljeni krumpir stavite kuhati u već posoljenu vodu. Dok se krumpir kuha, u posebnoj rajngli na 50 g maslaca prepržite lagano češnjak narezan na ploške. Podlijte bijelim vinom i putite da alkohol ispari jednu minutu. Dodajte temeljac i pustite da prokuha. Na kraju dodajte sitno nasjeckan peršin i preostali maslac. Odreske posložite u vatrostalnu posudu i zalijte ih umakom, a zatim prekrijete aluminijskom folijom i stavite u pećnicu na 175°C 25 minuta.

Kada je krumpir gotov, ocijedite ga i pustite ga na cjedilu 5 minuta. Zgnječite ga u pire i dodajte mileram. Posolite ga po želji.

Odreske poslužite uz pire.

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Image
Image

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti