Počasti se za kraj radnog tjedna: Imamo recept za najfinije rolice s cimetom koje ćeš ikad probati

Image
Foto: Instagram, man0hh

Ako voliš dizano tijesto, uživat će u ovome

3.11.2017.
14:00
Instagram, man0hh
VOYO logo

Vjerojatno si čula za popularne 'cinammon rolls' ili rolice/pužiće s cimetom koje se jedu s glazurom od šećera u prahu. Iako se po receptu možda tako ne čini, ovo je vrlo jednostavna slastica koja je odlična za svaku prigodu, a posebno paše uz čaj, kavu ili kakao.

Glavna karakteristika ovih rolica je, dakako, cimet po kojem će ti mirisati cijela kuća. Zar ima boljeg jesensko/zimskog mirisa? :)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Tijesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g glatkog brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • 60 ml toplog mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 120 ml tople vode
  • pola žličice soli

Nadjev

  • 2 žličice cimeta
  • 5 žlica rastopljenog maslaca
  • malo ekstrakta vanilije
  • 150 g smeđeg šećera

Glazura

  • 100 g šećera u prahu
  • 2 žlice mlijeka

Kvasac razmrvi i stavi ga u toplo mlijeko, dodaj jednu žlicu šećera te pusti da se diže oko pola sata. Pomiješaj brašno, toplu vodu, sol i ostatak šećera, a kada je kvasac narastao, zamijesi mekano tijesto.

Naulji ga, pokrij krpom i pusti da se diže oko jedan sat. U međuvremenu pripremi protvan za pečenje i naulji ga. Kada je tijesto naraslo, premijesi ga i razvaljaj u oblik pravokutnika. Premaži ga maslacem te posipaj mješavinom cimeta, šećera i vanilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zarolaj ga u roladu i nareži na deblje šnite. Rolice složi u protvan, prekrij ih krpom i ostavi na toplom da malo narastu. Premaži ih s malo otopljenog maslaca te ih peci 20 minuta na 190 °C. Kad su pečene, prelij ih glazurom i uživaj! :)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo