Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Pita od jagoda s rabarbarom

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Priprema: U velikoj zdjeli izmiješajte jagode, rabarbaru, šećer, sok od limuna te limunovu koricu, pa pustite da smjesa odstoji 20 minuta.

U smjesu umiješajte gustin i kardamom te sve još jednom dobro promiješajte prije nego smjesu stavite na tijesto kojim ste prethodno obložili posudu u kojoj ćete peći ovu pitu.

Kada ste spravljenu mješavinu stavili u tijestom iznutra obloženu posudu, sve skupa 'poklopite' drugim komadom tijesta, stisnite krajeve tako da se tijesto, odnosno pita, 'zatvori' sa svih strana, na na samom njezinom vrhu nožem napravite nekoliko zarezotina.

Pomiješajte bjelanjak s vodom i takvu mješavinu četkicom nanesite na površinu pite. Pecite je deset minuta u zagrijanoj pećnici na 205°C, smanjite temperaturu na 177°C i pecite oko trideset minuta, dok na vrhu ne dobije zlatno smeđu boju.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike