Pileći zabatci na martinjski način

Zapečeni pileći zabatci u umaku od crnog vina, jabuka i kestena, je pravi recept za ove dane i budite sigurni da će se tražiti zabatak više!

8.11.2010.
10:41
VOYO logo

Sastojci:

4 pileća zabatka 200 g očišćenih pečenih kestena 100 g mrkve 100 g korijena celera 750 ml kokošje juhe 200 ml crnog vina 1 glavica luka 2 žlice koncentrata rajčice 2 lovorova lista 1 jabuka 1 žlica svinjske masti ½ žličice majčine dušice 2 žličice kukuruznog škroba ulje sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-11-07.asx

Povrće očistimo, luk nasjeckamo, mrkvu i korijen celera narežemo na kockice, a jabuku na kriške. U tavu, na zagrijanu svinjsku mast, dodamo luk, mrkvicu, korijen celera, lovorov list, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri, četiri minute dodamo koncentrat rajčice, promiješamo i tako pripremljeno povrće rasporedimo po dnu vatrostalne posude.

U čistu tavu, na zagrijano ulje, stavimo pileće zabatke (kožom prema dolje), posolimo i kratko pržimo. Nakon dvije, tri minute zabatke okrenemo, posolimo, posipamo majčinom dušicom i pržimo još toliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu s piletinom ulijemo crno vino, i kuhamo 7-8 minuta da vino napola ispari. Za to vrijeme u zdjelicu s juhom dodamo kukuruzni škrob i promiješamo.

Zatim pileće zabatke stavimo preko povrća u vatrostalnoj posudi, prelijemo ih kuhanim vinom, mješavinom juhe i kukuruznog škroba, dodamo kestene, kriške jabuke i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremite ukusno pile po preporuci Chrochefa i poslužite vruće.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo