Sastojci:
4 pileća zabatka 200 g očišćenih pečenih kestena 100 g mrkve 100 g korijena celera 750 ml kokošje juhe 200 ml crnog vina 1 glavica luka 2 žlice koncentrata rajčice 2 lovorova lista 1 jabuka 1 žlica svinjske masti ½ žličice majčine dušice 2 žličice kukuruznog škroba ulje sol i papar
Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-11-07.asx
Povrće očistimo, luk nasjeckamo, mrkvu i korijen celera narežemo na kockice, a jabuku na kriške. U tavu, na zagrijanu svinjsku mast, dodamo luk, mrkvicu, korijen celera, lovorov list, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
Nakon tri, četiri minute dodamo koncentrat rajčice, promiješamo i tako pripremljeno povrće rasporedimo po dnu vatrostalne posude.
U čistu tavu, na zagrijano ulje, stavimo pileće zabatke (kožom prema dolje), posolimo i kratko pržimo. Nakon dvije, tri minute zabatke okrenemo, posolimo, posipamo majčinom dušicom i pržimo još toliko.
U tavu s piletinom ulijemo crno vino, i kuhamo 7-8 minuta da vino napola ispari. Za to vrijeme u zdjelicu s juhom dodamo kukuruzni škrob i promiješamo.
Zatim pileće zabatke stavimo preko povrća u vatrostalnoj posudi, prelijemo ih kuhanim vinom, mješavinom juhe i kukuruznog škroba, dodamo kestene, kriške jabuke i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.
Spremite ukusno pile po preporuci Chrochefa i poslužite vruće.