Pileća prsa s orasima i začinima

Uz krumpir i tjesteninu, piletina je najčešće na jelovnika u hrvatskim domovima.

20.1.2012.
11:12
VOYO logo

Smjesu ćete staviti tek na jednu stranu mesa, a zatim sve skupa zapeći u pećnici. Uz meso poslužite i umak te vama omiljeno povrće.

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Ugrijte pećnicu na 250 stupnja Celzijeva. Stavite kalup za pečenje.

2. Na velikom tanjuru miješajte krušne mrvice, mljevenu crvenu papriku, pola žličice soli i 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Sameljite orahe i peršin sve dok ne budu fino samljeveni. Ubacite u smjesu s krušnim mrvicama i dobro ujedinite. Ostavite po strani.

4. U zdjelici izmiješajte bjelanjke i senf Dijon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Jedan po jedan komad mesa umočite u mješavinu bjelanjaka, pa u mješavinu s krušnim mrvicama i orasima - samo jednu stranu mesa, drugu ostavite kao što je i bila.

6. Poslažite na kalupu za pečenje, a stranu koja je obložena smjesom okrenite prema gore. Prelijte s malo maslinova ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Pecite dok ne dobiju zlatnosmeđu nijansu. Narežite na tanje kriške.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo