Pileća prsa s orasima i začinima

shimmer fallback

Uz krumpir i tjesteninu, piletina je najčešće na jelovnika u hrvatskim domovima.

20.1.2012.
11:12
Play logo

Smjesu ćete staviti tek na jednu stranu mesa, a zatim sve skupa zapeći u pećnici. Uz meso poslužite i umak te vama omiljeno povrće.

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

1. Ugrijte pećnicu na 250 stupnja Celzijeva. Stavite kalup za pečenje.

2. Na velikom tanjuru miješajte krušne mrvice, mljevenu crvenu papriku, pola žličice soli i 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra.

3. Sameljite orahe i peršin sve dok ne budu fino samljeveni. Ubacite u smjesu s krušnim mrvicama i dobro ujedinite. Ostavite po strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

4. U zdjelici izmiješajte bjelanjke i senf Dijon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

5. Jedan po jedan komad mesa umočite u mješavinu bjelanjaka, pa u mješavinu s krušnim mrvicama i orasima - samo jednu stranu mesa, drugu ostavite kao što je i bila.

6. Poslažite na kalupu za pečenje, a stranu koja je obložena smjesom okrenite prema gore. Prelijte s malo maslinova ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

7. Pecite dok ne dobiju zlatnosmeđu nijansu. Narežite na tanje kriške.

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo