Smjesu ćete staviti tek na jednu stranu mesa, a zatim sve skupa zapeći u pećnici. Uz meso poslužite i umak te vama omiljeno povrće.
Priprema:
1. Ugrijte pećnicu na 250 stupnja Celzijeva. Stavite kalup za pečenje.
2. Na velikom tanjuru miješajte krušne mrvice, mljevenu crvenu papriku, pola žličice soli i 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra.
3. Sameljite orahe i peršin sve dok ne budu fino samljeveni. Ubacite u smjesu s krušnim mrvicama i dobro ujedinite. Ostavite po strani.
4. U zdjelici izmiješajte bjelanjke i senf Dijon.
5. Jedan po jedan komad mesa umočite u mješavinu bjelanjaka, pa u mješavinu s krušnim mrvicama i orasima - samo jednu stranu mesa, drugu ostavite kao što je i bila.
6. Poslažite na kalupu za pečenje, a stranu koja je obložena smjesom okrenite prema gore. Prelijte s malo maslinova ulja.
7. Pecite dok ne dobiju zlatnosmeđu nijansu. Narežite na tanje kriške.