Pileća prsa s orasima i začinima

Uz krumpir i tjesteninu, piletina je najčešće na jelovnika u hrvatskim domovima.

20.1.2012.
11:12
VOYO logo

Smjesu ćete staviti tek na jednu stranu mesa, a zatim sve skupa zapeći u pećnici. Uz meso poslužite i umak te vama omiljeno povrće.

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Ugrijte pećnicu na 250 stupnja Celzijeva. Stavite kalup za pečenje.

2. Na velikom tanjuru miješajte krušne mrvice, mljevenu crvenu papriku, pola žličice soli i 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Sameljite orahe i peršin sve dok ne budu fino samljeveni. Ubacite u smjesu s krušnim mrvicama i dobro ujedinite. Ostavite po strani.

4. U zdjelici izmiješajte bjelanjke i senf Dijon.

5. Jedan po jedan komad mesa umočite u mješavinu bjelanjaka, pa u mješavinu s krušnim mrvicama i orasima - samo jednu stranu mesa, drugu ostavite kao što je i bila.

6. Poslažite na kalupu za pečenje, a stranu koja je obložena smjesom okrenite prema gore. Prelijte s malo maslinova ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Pecite dok ne dobiju zlatnosmeđu nijansu. Narežite na tanje kriške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo