Pikantna pečena riba, bijela juha i sladoled od pekmeza

Odmorite se od okusa mesa i prepustite se laganoj, ali ništa manje ukusnoj ribi. Kao uvod poslužite laganu juhu od mlijeka, krumpira i riže, pa nepce iznenadite pečenom ribom s vinom i češnjakom

27.1.2011.
16:02
VOYO logo

Lagana bijela juha Sastojci:

1 l mlijeka 3 krumpira 1 šalica riže 2 češnja češnjaka 1/2 jogurta limun sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Na malo ulja prepržiti na sitno narezan krumpir i rižu, posoliti, popapriti i dodati mlijeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustiti da se povrće krumpir i riža skuhaju, pa dodati zgnječen češnjak.

Začiniti po ukusu te po želji dodati limun ili jogurt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pikantna riba u foliji

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

morska riba (po želji) peršin češnjak luk sol bijelo suho vino maslinovo ulje

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro očistite ribu, utrljajte sol, pa ostavite oko sat vremena u hladnjaku.

Na vrlo malo maslinovog ulja (tek da zamastite posudu) pirjajte češnjak, luk i peršin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na foliju stavite ribu te napunite peršinom, lukom i češnjakom koje ste propirjali. Prelijte uljem i vinom i dobro zamotajte u foliju pazeći da se ulje ne razlije. Omotanu ribu postavite na žicu u pećnici. Pecite na umjerenoj temperaturi oko sat vremena.

Pečenu ribu stavite u duguljasti tanjur. Poslužite s kuhanim krumpirom, zelenom salatom i ukusnim umakom za pečenu ribu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak od maslina, češnjaka i meda za pečenu ribu

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1/2 šalice plus 1/3 šalice maslinova ulja 1 luk, tanko narezan 20 češnja češnjaka 1 žličica soli 1/2 šalice nasjeckanog kopra 1/2 šalice nasjeckanih maslina (bez koštica) 2 rajčice, bez ljuske i sjemenki, narezane 1 svežanj lišća origana, nasjeckati 1/3 šalice vinskog octa 2 žličice meda

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na srednje jakoj vatri zagrijte 1/2 šalice maslinova ulja pa pirjate luk, češnjak i sol oko 5 do 7 minuta.

Ostavite po strani neka se hladi 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite u zdjelu, dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte. Kompot se može hladiti i preko noći.

Za kraj, uživajte u neobičnom voćnom sladoledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sladoled od pekmeza

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

200 g pekmeza 150 ml vode 500 ml gustog slatkog vrhnja

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pekmez malo izgnječite vilicom, prelijte vodom i promiješajte. Dodajte vrhnje i lagano miješajte dok ne dobijete ujednačenu masu.

Podijelite smjesu u čašice ili zdjelice i ohladite ih u zamrzivaču. Provjerite stupanj smrzavanja, te prije no što se u cijelosti smrzne, još jednom promiješajte masu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije služenja, dodajte šlag i voće po izboru.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo