Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR /

Pečeni štrukli punjeni heljdom i sviježim sirom posuti prženim slaninama, dresing od kiselog vrhnja i bućinog ulja

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za tijesto

250 g oštrog brašna

250 g glatkog brašna

1 jaje

25 ml biljnog ulja

Prstohvat soli

250 ml mlake vode

Za nadjev

200 g heljde

1 glavica crvenog luka

200 g svježeg sira

100 ml masti od otopljene međimurske slanine

2 jaja

Sol

Za dresing

300 g kiselog vrhnja

1 vezica svježeg vlasca

50 ml bučinog ulja

Prstohvat bijelog papra

Sol

Za posipanje

400 g međimurskih slanina

Sve sastojke za tijesto dobro izmiješajte u jednoličnu smjesu. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da stoji pola sata na sobnoj temperaturi. Dok se tijesto odmara, stavite u manji lonac otapati međimursku slaninu na laganoj vatri kako biste dobili sitne čvarke. Kada su čvarci od slanine rumeni, odvojite čvarke od masti tako da ih procijedite. Stavite čvarke na papir da upiju višak masnoće. U manjoj posudi na 100 ml ocijeđene masti ispržite sitno nasjeckan luk. Dodajte heljdu i podlijevajte vodom po malo dok se heljda ne skuha. Posolite i dobro ohladite. Promiješajte sa sirom  i jajima. Po potrebi posolite. Odmoreno tijesto tanko razvucite na većoj podlozi koju ste prekrili  stolnjakom, a tijesto ste lagano namazali otopljenom masti. Kada ste tijesto tanko razvukli, stavite nadjev po dužini i zamotajte. Tanjurićem narežite na štrukle veličine desetak centimetara. Slažite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i namastili ga otopljenom masti od međimurskih slanina. Također, odozgor štrukle premažite otopljenom masti kistom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 185°C 40-45 minuta. Dok se štrukle peku, dodajte sve sastojke za dresing u plastiku i dobro izmiješajte. Kada su štrukle gotove, pustite ih da se malo ohlade te ih izvadite na pladanj za serviranje. Prelijte ih dresingom i posipajte čvarcima od međimurske slanine.

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike