Priprema: Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Pačje batake posložite u tepsiju na već pripremljeni sloj grančica ružmarina i na listiće nasjeckanih češnjeva češnjaka, pa sve pospite sa solju i mješavinom pet začina. Pustite da se peče sat vremena.
Mješavinu crnog vina i želea od dunje (ili crvenog ribiza) pustite da se 'krčka' na vatri neprestano miješajući pet minuta. Kada se patka bude pekla sat vremena, iz tepsije žlicom uklonite svu masnoću i spremite je u posudu negdje sa strane (sačuvajte je za pečeni krumpir).
Patku prelijte mješavinom crnog vina i želea te vratite u pećnicu na još deset do 15 minuta. Ako umjesto pačjih bataka želite spremiti janjetinu, pola buta ili ramena janjetine pecite po istom postupku i po istim vremenskim odrednicama.
Napomena: Ovaj obrok zadovoljit će apetit četiri osobe, a sadrži: 473 kalorija, 48 grama proteina, sedam grama karbohidrata, 20 grama masti, šest grama zasićenih masti, jedan gram vlakana, tri grama šećera te 0.51 grama soli.