Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Pečeni pačji baci u umaku od crnog vina

Pečene pačje batake u umaku od crnog vina vrlo je lako pripremiti, a za ovaj recept potrebno je minimalno namirnica.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Priprema: Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Pačje batake posložite u tepsiju na već pripremljeni sloj grančica ružmarina i na listiće nasjeckanih češnjeva češnjaka, pa sve pospite sa solju i mješavinom pet začina. Pustite da se peče sat vremena.

Mješavinu crnog vina i želea od dunje (ili crvenog ribiza) pustite da se 'krčka' na vatri neprestano miješajući pet minuta. Kada se patka bude pekla sat vremena, iz tepsije žlicom uklonite svu masnoću i spremite je u posudu negdje sa strane (sačuvajte je za pečeni krumpir).

Patku prelijte mješavinom crnog vina i želea te vratite u pećnicu na još deset do 15 minuta. Ako umjesto pačjih bataka želite spremiti janjetinu, pola buta ili ramena janjetine pecite po istom postupku i po istim vremenskim odrednicama.

Napomena: Ovaj obrok zadovoljit će apetit četiri osobe, a sadrži: 473 kalorija, 48 grama proteina, sedam grama karbohidrata, 20 grama masti, šest grama zasićenih masti, jedan gram vlakana, tri grama šećera te 0.51 grama soli.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike