Bogata mađarska juha Sastojci:
300 g krumpira srednje velika glavica luka 2 češnja češnjaka 60 g slanine 40 g maslaca 50 g brašna 2 žličice mljevene ljute paprike sol, papar ocat grančica majčine dušice lovorov list
Priprema:
Očistiti i usitniti luk, protisnuti češnjak, krumpir narezati na kockice. Slaninu bez kožice narezati na kockice i popržiti zajedno s lukom.
Odliti višak masnoće, dodati maslac, otopiti, dodati brašno i napraviti zapršku s malo mljevene paprike. Dodati malo octa i oko 7,5 dec vode. Dodati majčinu dušicu, lovorov list, češnjak i krumpir. Posoliti, popapriti i kuhati na laganoj vatri dvadesetak minuta.
Po potrebi doliti još malo vode, a po želji i pikantnije začiniti.
Pečeni svinjeći but s ananasom Sastojci:
1,5 kg svinjskog buta 2 žličice korijandera 2 češnja češnjaka 3 žlice soja umaka 1 žlica octa 1 žlica šećera ananas narezan na kriške žlica soli žlica papra
Priprema:
Dobro izmiješati korijander, usitnjeni češnjak, sol i papar i time dobro natrljati meso. Staviti meso u vatrostalnu posudu s poklopcem i dva sata peći na 180 Celzija.
Otklopiti meso, prelijevati ga mješavinom soja umaka, octa i šećera, pa otkriveno peći još 30 minuta.
Pečenje izvaditi na pladanj i obložiti kriškama ananasa. Sa soka od pečenja odstraniti masnoću, kratko ugrijati i poslužiti kao umak uz meso.
Jukatan salata Sastojci:
100 g rukole 1 konzerva kuhanog kukuruza u zrnu 1 konzerva crvenog graha 1 crvena paprika maslinovo ulje jabučni ocat sol i papar
Priprema:
Rukolu oprati, očistiti i narezati na manje komadiće. Ocijediti kukuruz i grah, a papriku narezati na kockice.
Sve začiniti maslinovim uljem i octom po ukusu, pa posoliti i popariti.
Jednostavne oblatne Priprema:
4 dcl vode 400 g kristal šećera 200 g mljevenog keksa 100 g čokolade 125 g maslaca pakiranje oblatni
Priprema:
Kratko prokuhati šećer i vodu, smanjiti temperaturu kuhanja, dodati mljeveni keks i miješati dok se ne zgusne.
Maknuti s vatre, dodati čokoladu, izlomljenu na kockice i miješati dok se ne otopi. Ostaviti da se prohladi i umiješati maslac. Odmah namazati oblatne.
Kad se ohlade, narezati po želji i poslužiti.