Za ovu slasticu ne trebaju vam nikakvi egzotični sastojci niti čudne tehnike, a upravo je zato preko noći osvojio internet. Ono što ga čini drugačijim od ostalih kolača je to što se meko tijesto peče na niskoj temperaturi i time se stvaraju dva sloja - gusti i meki bazni sloj te kremasta sredina.
Iako je recept za Magični kolač već neko vrijeme prisutan na internetu, tek je dolaskom hladnijeg vremena postao popularan. Mi vam donosimo osnovni recept kojeg možete 'nadograditi' čokoladom, limunom, različitim likerima, maslacem od kikirikija, raznim orašastim plodovima...
Recept za Magični kolač
Trebat će vam četiri jaja (odvojit ćete bjelanjce i žumanjce), 120 grama šećera, 1 žličica ekstrakta vanilije, 115 grama otopljenog i ohlađenog maslaca, 95 grama brašna, 4 dcl toplog mlijeka.
Žumanjke istucite sa šećerom, miksajući dodajte maslac i vaniliju, potom brašno i naposljetku postepeno dolijevajte mlijeko. U smjesu potom umješajte bjelanjke koje ste prethodno istukli u čvrsti snijeg.
Smjesu potom ulijte u kalup i stavite da se peče na temperaturi između 160 i 175 Celzijevih stupnjeva. Ostavite da se smjesa peče od 40 do 70 minuta. Nakon pečenja, ohladite kolač u kalupu barem tri sata i prije posluživanja ga pospite šećerom u prahu.
Uživajte!