Ovo je 10 stvari koje bi trebala baciti u smeće prije nego zakoračiš u Novu 2018. godinu

Image
Foto: instagram, edmsurfer

Nova godina je sve bliže, a nekih stvari iz svojeg doma bi se trebala riješiti

31.12.2017.
13:00
instagram, edmsurfer
VOYO logo

Najbolji način za dočekati Novu godinu je onaj da ispratiš staru i odbaciš sve stvari koje su ti višak u stanu. Znamo koliko ne voliš pospremati i kako ovo zvuči stvarno grozno, ali neke stvari bi kad-tad trebalo napraviti. Ne moraš baciti baš sve stvari, neke možeš i reciklirati ili prenamijeniti, piše Refinery 29.

Urednica web stranice Unclutterer o uređenju i organizaciji doma, Erin Rooney Doland dala je nekoliko savjeta kako napraviti veliko čišćenje, a kome ćemo vjerovati, ako ne stručnjakinji. Evo što bismo sve trebale baciti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neotvoreni kozmetički proizvodi

Imaš li možda puno neotvorenih kozmetičkih proizvoda kao što su mali šamponi ili gelovi za tuširanje koje čuvaš za putovanja? Provjeri im rok i ukoliko je istekao, baci ih. Znamo kako ti je žao bacati sve takve stvari, ali negdje moraš povući granicu.

Stari ručnici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi ručnici su stvarno povoljni pa ih uvijek možeš kupiti. Baci one stare, pomalo istrošene ručnike i ako je potrebno, obnovi kolekciju. Doland savjetuje da od starih ručnika ili deka napraviš krevetić za svoje kućne ljubimce.

Vješalice

Neželjene vješalice zauzimaju mnogo mjesta u ormaru, a ne trebaju ti. Uvijek se nekako stvore i onda ti ih je žao baciti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začini

Misliš da začini za hranu traju zauvijek? Varaš se. Svaki začin na pakiranju ima rok trajanja i čim istekne vrijeme je da ga baciš u koš za smeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuharice

Imaš tu jednu kuharicu u kojoj se nalazi najbolji recept za pitu od jabuka. Uvijek možeš taj jedan recept prepisati, a knjigu baciti ili proslijediti prijateljici, mami ili zapravo bilo kome tko voli kuhati.

Stari stakleni okviri

Realno, ne trebaju ti, a samo zauzimaju prostor koji si mogla pametnije iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportske potrepštine

Bicikliranje, planinarenje ili trčanje su odlične aktivnosti, ako uživaš u njima. Ako na primjer nisi planinarila godinama, možda je vrijeme da se riješiš stvari koje ti trebaju za te aktivnosti ili ih jednostavno pospremi na tavan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečana odjeća

Haljine za svadbe, posebne cipele i elegantan nakit sigurno ne nosiš svaki dan. Pospremi ga u kutijicu ili u ormar gdje ti neće smetati i izvadi po potrebi.

Slike na zidu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako na zidu vise slike koje ti se više ne sviđaju ili ih jednostavno više ne želiš gledati, makni ih i zamijeni novima koje će dodatno osvježiti tvoj prostor, kaže Doland.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo