nema na čemu / Pljeskavice kao iz reklame: Uz ovaj trik bit će lijepe i savršeno pečene svaki put

Image
Foto: Shutterstock

Jednostavan trik s Instagrama osigurat će vam identičnu veličinu svih pljeskavica

8.3.2024.
14:18
Shutterstock
VOYO logo

Kada kupite mljeveno meso, a mesar nema vremena za precizno oblikovanje pljeskavica, postoji sjajno rješenje koje smo otkrili na Instagramu.

Prije svega, važno je da vaše pljeskavice budu jednake veličine kako bi se ravnomjerno ispekle na roštilju ili u tavi. Ako su nejednake debljine, može doći do problema prilikom pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S malo maštovitosti i kreativnosti, možete napraviti savršeno oblikovane pljeskavice upotrebom samo nekoliko svakodnevnih predmeta koje već imate kod kuće.

Image
Foto: Shutterstock

Ovako će pljeskavice biti iste veličine

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • smjesa za pljeskavice, koja uz dva sastojka može biti vrlo sočna
  • poklopac od kave ili bilo koje plastične posude čija veličina odgovara vašoj pljeskavici
  • malo ulja
  • vrećica za zamrzivač
Image
NJAM, HRSKAVO /

Pekarski krumpir kao iz restorana: Pronašli smo recept koji izaziva zazubice

Image
NJAM, HRSKAVO /

Pekarski krumpir kao iz restorana: Pronašli smo recept koji izaziva zazubice

Priprema:

Postavite vrećicu za zamrzivač na poklopac i blago je nauljite. Zatim stavite kuglu od mesa na vrećicu i lagano je pritisnite vlažnim rukama kako biste je oblikovali. Velika prednost korištenja poklopca je što vam pruža jednaku veličinu i debljinu pljeskavica. Kada ste kuglu dovoljno stanjili, poravnajte površinu dlanom i prstima pritisnite ka vrhu pljeskavice kako biste je oblikovali. Tako ćete dobiti pljeskavicu koja odgovara veličini poklopca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz malo truda i kreativnosti, vaše pljeskavice su spremne za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Svi bi jeli krumpir, ali domaćeg nema. Sve je manje i uvoznog, a mogli bi ga plaćati i do 15 centi više

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo