ZBOGOM GLJIVICE /

Ovaj trik je potpuno promijenio igru: Evo kako će vam narezani kruh trajati puno duže i neće se upljesniviti

Image
Foto: Shutterstock

Narezani kruh iz supermarketa obično traje dva do četiri dana na sobnoj temperaturi, ali može trajati i dulje ako se pravilno skladišti

24.1.2024.
11:57
Shutterstock
VOYO logo

Narezani kruh glavna je namirnica koja se može naći u većini kuhinjskih ormarića i često se koristi za izradu sendviča i tosta. Međutim, brzo postaje pljesniv i ustajao ako nije pravilno pohranjen.

Zelene ili plave mrlje na kruhu znak su da je postao pljesniv i da ga treba baciti. Zbog toga je britanska aplikacija za uštedu hrane 'Too Good To Go' podijelila savjete o tome kako pohraniti narezani kruh tako da traje puno dulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako najbolje skladištiti kruh

Stručnjaci su rekli: "Ako spremate narezani kruh, ne zaboravite ga staviti u hladnjak kad dođete kući. Tako će trajati puno dulje, a time će se i produljiti rok trajanja. Ne zaboravite koristiti svoja osjetila prije konzumiranja - pogledajte, pomirišite, okusite."

Ako vam se kruh osušio, ne bojte se, postoji način da poboljšate teksturu bez upotrebe tostera. Stručnjaci su savjetovali: "Ako vam se kruh osušio, možete poprskati korice vodom ili staviti vlažnu krpu preko štruce na nekoliko minuta. Zatim ga pokušajte staviti u pećnicu na nekoliko minuta, kako bi mu se vratila njegova hrskava tekstura."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavno pravilo je da kruh traje dulje ako nije narezan, dok onaj koji je narezan, više je izložen zraku, što znači da se može brže pokvariti.

Image
Foto: Shutterstock

Korištenje kruha na druge načine

Dakle, ako kupujete štrucu svježe pečenog kruha u supermarketu ili pekari, narežite samo onoliko koliko vam je potrebno. Ako je vašem kruhu istekao rok i još ga imate dovoljno za potrošiti, možete napraviti juhu od kruha.

Image
ZATO SE KVARE /

Slavna kuharica upozorava na pogrešku koju radi cijela nacija: 'Jaja ne stavljajte blizu ove hrane i okrenite ih...'

Image
ZATO SE KVARE /

Slavna kuharica upozorava na pogrešku koju radi cijela nacija: 'Jaja ne stavljajte blizu ove hrane i okrenite ih...'

Alternativno, ako imate cijelu štrucu kruha koju tek trebate upotrijebiti, možete je staviti u zamrzivač, a ako se radi o narezanoj štruci, možete je držati u zamrzivaču i koristiti jednu po jednu krišku kad vam zatreba, piše Express.co.uk.

Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Hoćemo li ipak izbjeći skuplji kruh? Pekar: 'Nisam za povećanje cijena jer je život u Hrvatskoj skup'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo