BEZ RIBANJA / Izgledat će opet kao nove: Ovaj trik čisti plastične posude u nekoliko sekundi

Image
Foto: Shutterstock

Jedna žena je otkrila jednostavan način uklanjanja žutih mrlja s plastičnih posuda za hranu, a sve što trebate su tri stvari koje vjerojatno već imate kod kuće

6.7.2024.
9:28
Shutterstock
VOYO logo

Oprostite se od tvrdokornih mrlja na plastičnim posudama za hranu s pomoću ovog jednostavnog trika.

Ako ste ikada napunili plastične posude ostacima tjestenine, curryja ili bilo kojeg drugog egzotičnog jela, vjerojatno ste se poslije mučili s čišćenjem. Umaci bogati rajčicom i određenim začinima poput kurkume poznati su po tome što ostavljaju žućkaste mrlje na posudama, a nažalost, čini se da nikakva količina snažnog ribanja ne može izbrisati te mrlje, piše Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Kako očistiti žute mrlje na plastičnim posudama?

Ali postoji jedna metoda za vraćanje njihovog izvornog netaknutog stanja. U videu na TikToku je jedna žena otkrila da su za uklanjanje mrlja s vaših plastičnih posuda potrebna samo tri artikla koja su lako dostupna u većini kućanstava.

Potrebna vam je samo topla voda, sredstvo za pranje posuđa i ubrus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOŽE BITI OPASNO /

Znate li kada trebate baciti svoju kuhinjsku spužvicu? Sigurno je koristite predugo

Image
MOŽE BITI OPASNO /

Znate li kada trebate baciti svoju kuhinjsku spužvicu? Sigurno je koristite predugo

"Ako vaše posude imaju žute mrlje koje jednostavno ne možete ukloniti bez obzira koliko jako ribate, dopustite mi da vam pokažem brzi trik. Napunite svoju posudu s malo vode, trebat će vam malo sredstva za pranje posuđa, i trebat ćete jedan ubrus. Samo stavite ubrus unutra i špricajte sredstvo za pranje posuđa. Tako je jednostavno", objasnila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je dodala: "Već možete vidjeti da nestaje. Ubrus pomiješan sa sredstvom za pranje posuđa i vodom jednostavno uklanja sve mrlje." Nakon što je to napravila, pokazala je uspješan rezultat. Nakon brzog ispiranja vodom kako bi se uklonila pjena, posuda je bila besprijekorna.

"Doslovno je savršeno! Ne morate ribati 40 sati da bi vaša spužvica to očistila. Nevjerojatno. Mrlje su nestale", rekla je i priznala da ne zna zašto je tako dobro funkcionirao trik, a jedna pratiteljica joj je objasnila: "Sredstvo za čišćenje posuđa izvlači masnoću na površinu, a ubrus je konačna površina na kojoj se masnoća taloži. Spužva/krpa samo tjera masnoću okolo. Ubrusi prilično upijaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Čišćenje i pranje bez kemikalija: Iako zvuči teško, izvedivo je

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo