IMAMO RECEPT /

Kuharica otkrila tajnu savršene uskrsne šunke: 'Nikad me nije iznevjerila'

Image
Foto: Shutterstock

Glazura od tri sastojka šunki daje slatki, pikantni okus i pruža joj prekrasan sjaj te je jednostavna za napraviti

29.3.2024.
9:21
Shutterstock
VOYO logo

Šunka je neizostavan dio uskrsne trpeze. Profesionalna kuharica Laurel Randolph za Simply Recipes otkrila je da je tajna ukusne i sočne šunkice vrlo jednostavna.

"Glazura je sve što trebate da je pretvorite u spektakularno jelo. Ja uvijek radim glazuru od tri sastojka koja šunki daje slatki, pikantni okus i pruža joj prekrasan sjaj. Mene ta glazura nikad nije iznevjerila, a neće ni vas", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laurel tvrdi da je njena glazura za apsolutno svu šunku, onu s kosti i bez, te djelomično kuhanu ili sirovu.

Image
PRIPREMA ZA BOJENJE /

Kako najlakše izbijeliti jaja za Uskrs: Sve što vam treba već imate u kuhinji

Image
PRIPREMA ZA BOJENJE /

Kako najlakše izbijeliti jaja za Uskrs: Sve što vam treba već imate u kuhinji

"Imajte na umu da ovaj recept daje dovoljno glazure za šunku od otprilike od 4,5 do 6 kilograma, pa ako je vaša šunka veća, možda biste sastojke trebali malo povećati", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • Jedna i pol šalica smeđeg šećera,
  • Trećina šalice vode ili soka od ananasa ili soka od naranče,
Image
Foto: Shutterstock

Glazura od tri sastojka šunki daje slatki, pikantni okus i pruža joj prekrasan sjaj te je jednostavna za napraviti.

  • 3 žlice Dijon senfa,
  • Četvrtina žličice mljevenog klinčića.

Priprava:

Pomiješajte smeđi šećer, vodu ili drugu tekućinu, senf i mljevene klinčiće u malom loncu. Miješajte zajedno na srednjoj vatri dok se sav šećer ne otopi i smjesa ne zakuha. Pustite da lagano kuha jednu minutu, zatim ugasite vatru i ostavite sa strane da se malo ohladi.

Šunku umotajte u aluminijsku foliju te pecite najmanje dva sata. Uklonite foliju i premažite šunku glazurom. Vratite je u pećnicu i podlijte još par puta svakih 20 minuta.

Za sjajniju vanjštinu, kratko pržite šunku dok glazura ne postane sjajna. Neka šunka odstoji nekoliko minuta prije posluživanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Influenceri, spavate li mirno? Plenković 'pokorio' TikTok, stručnjak: 'Ne izgleda mi baš najbolje, dosta nemušto…'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo