RAZMISLITE JOŠ JEDNOM / Nikad ne bacajte ulje iz riblje konzerve: Koriste ga čak i poznati kuhari iz ovog razloga

Image
Foto: Shutterstock

Ako poznati kuhari koriste riblje ulje iz konzervi u svojim jelima, tko smo mi da im proturječimo. Evo zašto ga trebate sačuvati

11.1.2024.
22:10
Shutterstock
VOYO logo

Kada koristite riblje konzerve za jelo, najčešće koristite samo ribu – redovno bacate ulje i konzervu, ali imamo sjajne razloge zašto biste to trebali prestati raditi.

Ulje u kojem se čuvala riba u konzervi, bez obzira je li u pitanju maslinovo, suncokretovo ili biljno, puno je ukusa. Često se u konzervu, uz ribu i ulja, dodaju komadići limuna, čili paprike, sušene rajčice i slično, što također pridonosi ukusu. Ali sama riba pojačava ukus tog ulja, posebno ako su u pitanju inćuni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poboljšava ukus vaših jela

Zato sljedeći put kada budete koristili riblje konzerve – sardine, tunjevinu, plodove mora ili skuše – koristite ulje u kojem je odležala riba. Ovo ulje se može koristiti za sva jela kod kojih blagi riblji ukus neće 'odvratiti' - od sotiranog povrća do preljeva za salatu. Riblje ulje u konzervi samo će podići ova jela na novu, višu razinu.

Image
ZA PRSTE POLIZATI /

Posolite ribu baš u ovom trenutku i nikad se neće zalijepiti i raspasti: Evo kako očarati goste

Image
ZA PRSTE POLIZATI /

Posolite ribu baš u ovom trenutku i nikad se neće zalijepiti i raspasti: Evo kako očarati goste

Također, odlična je ideja da se riblji fileti ispeku na ulju iz riblje konzerve, ili da napravite preljev za salatu. Ovim uljem možete namazati krišku kruha, tostirati, a uz dodatak rajčice, drugog povrća i/ili sira, dobit ćete ukusne bruskete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upotreba ribljih konzervi postala je trend posljednjih godina, a očekuje se da će se, s obzirom na visoku cijenu i inflaciju, ove godine još više rasplamsati.

Image
Foto: Shutterstock

Poznati kuhari kuhaju s ribljim konzervama

Od ribljih konzervi mogu se pripremiti razna maštovita jela, a koriste ih mnogi poznati kuhari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulje iz konzerve tunjevine možete koristiti za prženje ribe u tavi, a možete ga dodati u razne umake i namaze poput humusa.

Riblje ulje iz konzerve može se koristiti i za pripremu jela iz woka, a u kombinaciji s paprikom ili sušenom rajčicom može biti odličan namaz ili umak za sendvič iz snova, piše Espreso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Uzbuna na ribarnicama! Inćuni veći od srdela zabrinuli kupce.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo