NIKAD LAKŠE, NIKAD SLASNIJE: / Ispecite savršeno kestenje kod kuće, bez posebnih tava

Image
Foto: Thinkstock

Neosporno, pečeno kestenje koje grije ruke dok šećete ulicom je divan osjećaj. No ujedno i košta.

10.10.2015.
11:55
Thinkstock
VOYO logo

Međutim, vrlo je lako.

Za početak, potrebno vam je svježe kestenje i nož. Ali, ne bilo kakav! Uzmite oštar nazubljeni kako biste lakše zarezali ljusku, a da se pritom ne porežete. Svaki kesten zarežite režite po širini, dok se ljuska lijepo ne rastvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom, prebacite zarezano kestenje u zdjelicu, dodajte vodu i malo posolite. Pustite da se krčka dok ne provri. Potom kestenje izvadite iz vode, prebacite u lim i stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva Celzijevih, na 15 minuta.

Kad kestenje bude pečeno, stavite ga na tanjur, prekrijte krpom i ostavite nekih 5 minuta da odstoji. Ovo će vam olakšati čišćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo