Našli smo najbolji recept za ajvar kojeg možete napraviti doma i u najmanjoj kuhinji

Image
Foto: Thinkstock, gojak

Svi se slažemo, domaći ajvar je najbolji, a pogotovo kada recept dolazi iz pera iskusnih domaćica

19.9.2016.
10:22
Thinkstock, gojak
VOYO logo

Zimnica je mnogima nezamisliva bez ajvara, a može biti samo od paprika ili s dodatkom patliđana. Mi smo doznali recept za najbolji ajvar ikad i možemo potvrditi da je odličan. Iskušajte se u pripremi i nećete požaliti.

Sastojci:

  • 7 kg rog paprike
  • 3 kg patliđana
  • 1 l octa
  • 2 l vode
  • 2 glavice češnjaka
  • malo ljutih feferona
  • 2-3 žlice soli i šećera

Priprema:

  1. Papriku prokuhajte u octu 2-3 minute, a patliđane 5-6 minuta. Papriku i patliđane sameljite prve, a zatim i češnjak te feferone.
  2. Sve dinstajte na 8 dcl ulja na laganoj vatri oko sat i pol. Ajvar staviti u tople staklenke te ih smjestiti u toplu (ne vruću) pećnicu.
  3. U svaku staklenku na ajvar staviti po jednu žlicu ulja da se napravi korica i da ajvar ne dobije zrak. Staklenke zatvorite tek sljedeći dan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo