Sastojci za mesne okruglice:
1/2 kg mljevenog mesa 3 žlice brašna 3 dl mlijeka 1 glavica luka - naribana 2 bjelanca ili 1 jaje sol, papar i voda
Curry umak:
1 veća glavica luka - naribana 35 g maslaca 2 do 4 žličice curryja 1 mala jabuka - naribana 2 do 3 žlice brašna 6 dl vode u kojoj ćete skuhati ćuftice sol
Priprema mesnih okruglica u curry umaku:
Sve navedene sastojke dobro promiješajte dok ne nastane kompaktna smjesa koja ako postane tvrda možete dodati malo vode. Neka smjesa odstoji u hladnjaku 1/2 sata.
U veću posudu nalijte vode, dodajte malo soli i pustite neka provri. Od smjese oblikujte male okruglice i stavljajte u kipuću vodu. Na laganoj vatri kuhajte meso cca 10 minuta.
Nakon kuhanja izvadite okruglice i stavite ih na stranu. Za to vrijeme na margarinu popržite luk za umak, dodajte curry i jabuku pa dinstajte par minuta, a tada dodajte brašno.
Sve dobro promješajte i dodajte vodu u kojoj su se kuhale ćuftice te pustite kuhati još 5 minuta.
Mesne okruglice u curry umaku poslužite uz kuhanu rižu.