Mediteranske njoke

Iz mediteranske kuhinje ne može stići loše ili dobro jelo, zato što su sva jela odlična! A zašto mislimo da je i ovo jelo odlično, na vama je da saznate.

13.10.2010.
16:33
VOYO logo

Sastojci:

500 g svježih njoka 400 g očišćenih repova morskih kozica 3 rajčice 150 ml suhog bijelog vina 1 glavica ljubičastog luka 1 režanj češnjaka 1 žličica mediteranske mješavine začina ekstra djevičansko maslinovo ulje sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-09-30.asx

Za početak opranu rajčicu narežemo na kockice, a očišćeni luk nasjeckamo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, rajčicu, protisnuti češnjak, mješavinu mediteranskih začina, te pirjamo na laganoj vatri dvije, tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim ulijemo bijelo vino, posolimo i kuhamo 5-6 minuta. Potom u tavu dodamo repove morskih kozica, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke, i sve zajedno kuhamo dalje, dok njoki ne isplivaju na površinu.

Nakon po prilici dvije, tri minute kuhane njoke ocijedimo i dodamo u tavu s umakom, izmiješamo sastojke, stavimo na tanjure i poslužimo, predlaže Crochef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo