Sastojci:
500 g svježih njoka 400 g očišćenih repova morskih kozica 3 rajčice 150 ml suhog bijelog vina 1 glavica ljubičastog luka 1 režanj češnjaka 1 žličica mediteranske mješavine začina ekstra djevičansko maslinovo ulje sol
Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-09-30.asx
Za početak opranu rajčicu narežemo na kockice, a očišćeni luk nasjeckamo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, rajčicu, protisnuti češnjak, mješavinu mediteranskih začina, te pirjamo na laganoj vatri dvije, tri minute.
Zatim ulijemo bijelo vino, posolimo i kuhamo 5-6 minuta. Potom u tavu dodamo repove morskih kozica, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke, i sve zajedno kuhamo dalje, dok njoki ne isplivaju na površinu.
Nakon po prilici dvije, tri minute kuhane njoke ocijedimo i dodamo u tavu s umakom, izmiješamo sastojke, stavimo na tanjure i poslužimo, predlaže Crochef.