A obzirom na to koliko je dobro - tek malo ljuto i savršeno ukusno, obogaćeno zdravom puretinom i pireom od bundeve - u pitanju je hommage jednom od najpoznatijih slavonskih specijaliteta.
U receptu je navedena pečena konzervirana rajčica. Vi možete koristiti pelate, ili još bolje, sami ispeći rajčicu.
Potrebno je samo da rajčicu prepolovite ili rasčetvorite, poprskate maslinovim uljem, češnjakom u prahu i posolite pa pečete u pećnici na limu na 160 stupnjeva Celzijevih 1,5 do 2 sata. Možete ga odmah potrošiti ili naslagati u staklenku, preliti maslinovim uljem i čuvati u hladnjaku.
Više recepata i trikova s bundevom pročitajte u specijalu Tjedan bundeve
Sastojci
4 čalica (od 250 ml) naseckanog luka 8 češanja češnjaka, sjeckanog 500 g mljevene puretine 2 limenke pelata ( oko 420 gr pečene ili obične rajčice) 2 šalice pirea od bundeve 1 šalica pilećeg temeljca 2 žlice meda 4 žličice origana 2 žličice čilija 1 žličica cimeta 1 žličica morske soli
Priprema:
U zdjeli pirjajte luk i češnjak u ulju – pet minuta. Ubacite mljevenu puretinu, izmiješajte i pirjajte još pet minuta. Ubacite i ostale sastojke, dobro promiješajte pa pustite da zavrije. Neka krčka nepoklopljeno 15-ak minuta.
Ako želite malo rjeđe jelo dodajte još pilećeg bujona.
Služite uz tost i veliku salatu svježeg povrća.