LJUTO, TOPLO, NEODOLJIVO: /

Čo(r)banac od bundeve idealan je za hladne dane

Image
Foto: Thespunkycoconut.com

Neka se šokci ne ljute, ali ovo jelo je teško opisati ikako drugačije – nije varivo, niti umak a još manje gulaš.

11.11.2015.
9:31
Thespunkycoconut.com
VOYO logo

A obzirom na to koliko je dobro - tek malo ljuto i savršeno ukusno, obogaćeno zdravom puretinom i pireom od bundeve - u pitanju je hommage jednom od najpoznatijih slavonskih specijaliteta.

U receptu je navedena pečena konzervirana rajčica. Vi možete koristiti pelate, ili još bolje, sami ispeći rajčicu.

Potrebno je samo da rajčicu prepolovite ili rasčetvorite, poprskate maslinovim uljem, češnjakom u prahu i posolite pa pečete u pećnici na limu na 160 stupnjeva Celzijevih 1,5 do 2 sata. Možete ga odmah potrošiti ili naslagati u staklenku, preliti maslinovim uljem i čuvati u hladnjaku.

Više recepata i trikova s bundevom pročitajte u specijalu Tjedan bundeve

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

4 čalica (od 250 ml) naseckanog luka 8 češanja češnjaka, sjeckanog 500 g mljevene puretine 2 limenke pelata ( oko 420 gr pečene ili obične rajčice) 2 šalice pirea od bundeve 1 šalica pilećeg temeljca 2 žlice meda 4 žličice origana 2 žličice čilija 1 žličica cimeta 1 žličica morske soli

Priprema:

U zdjeli pirjajte luk i češnjak u ulju – pet minuta. Ubacite mljevenu puretinu, izmiješajte i pirjajte još pet minuta. Ubacite i ostale sastojke, dobro promiješajte pa pustite da zavrije. Neka krčka nepoklopljeno 15-ak minuta.

Ako želite malo rjeđe jelo dodajte još pilećeg bujona.

Služite uz tost i veliku salatu svježeg povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo