Lagani, s malo sastojaka i brzinski gotovi: Pet jednostavnih recepata za uskršnje kolače

Image
Foto: Flickr

Ovi kolači odlično će ukrasiti uskrsni stol

31.3.2018.
12:00
Flickr
VOYO logo

Proljeće je stiglo i vrijeme će bti sve toplije, što znači da smo se zaželili jednostavnih kolača. Njihova priprema neće nam oduzeti previše vremena (koje možemo iskoristiti za druženje na suncu), a svaki od njih je bogatom okusom i vizualno privlačan.

Super će izgledati na stolu ovog Uskrsa ;)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makroni od kokosa

Sastojci

  • 4 bjelanjka
  • 280 g usitnjenog sušenog kokosa
  • 100 g šećera

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170 °C te pripremite dva protvana na koje ste stavili papir za pečenje. Umutite bjelanjke dok nisu pjenasti, zatim im dodajte šećer i dobro promiješajte. Dodajte kokos i sve promiješajte žlicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žlicom grabite malu količinu smjese te hrpice stavljajte na protvan. Pazite da su udaljene jedna od druge kako se ne bi zalijepile. Makrone pecite 15-20 minuta dok ne poprime zlaćanu boju. Prije nego navalite na njih, pustite da se dobro ohlade.

Mousse od limuna

Sastojci

  • 60 ml vode
  • 10g želatine u prahu
  • 250 g šećera
  • 6 limuna
  • 6 jaja (odvojite žumanjke i bjelanjke)
  • prstohvat soli
  • 250 ml vrhnja za šlag

Priprema

Za početak želatinu potopite u vodu, promiješajte i pustite da nabubri. Potom je otopite na laganoj vatri uz stalno miješanje. Limune operite, iscijedite i naribajte im koricu.

Pomiješajte žumanjke, šećer, sok od limuna, koricu i sol te kuhajte uz miješanje na pari dok se krema ne zgusne, ali pazite da ne zavrije. Kremu maknite s vatre i dodajte joj otopljenu želatinu, sve dobro izmiksajte i ostavite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhnje izmiksajte u šlag, a bjelanjke u čvrsti snijeg. U kremu prvo dodajte šlag i dobro ga promiješajte, a na kraju bjelanjke. Neka se mousse prije posluživanja dobro ohladi u hladnjaku.

Sladoled od banana i jagoda na štapiću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • 1 velika banana ili dvije manje (prethodno narezane i smrznute)
  • 12 velikih jagoda
  • 200 mililitara soka od ananasa
  • kalupi za sladoled na štapiću

Sve sastojke izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu, ulijte u kalupe i zamrznite preko noći. Kako bi sladoled lakše izvadili iz kalupa, kratko ga uronite u vruću vodu.

Čokoladni mousse od tri sastojka

Sastojci

  • 125 ml vode od slanutka
  • 100 g tamne čokolade
  • prstohvat soli

Priprema

Čokoladu rastopite na pari, a vodu od slanutka miksajte dok ne dobijete snijeg te dodajte sol. Lagano dodavajte čokoladu i mutite. Mousse stavite u posudice i dobro ohladite.

Jednostavan kolač od višanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • 1 čaša čvrstog jogurta
  • 2 čaše višanja ili trešanja
  • 2 čaše od jogurta glatkog brašna
  • 1 čaša šećera
  • decilitar i pol ulja (maslinovog, kokosovog ili suncokretovog)
  • 3 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 °C, a jogurt ulijte u posudu. Operite i obrišite čašicu kako bi vam poslužila kao mjera. U jogurt dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol te potom ulje, jaja i vanilin šećer.

Miješajte ručno dok smjesa nije glatka te ju ulijte u namašćen i pobrašnjen protvan. Na vrh stavite voće i sve pecite 45 minuta (čačkalicom provjerite je li pečeno).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo