Bilo da je ih spremate s mesom, ribom, ili pak s drugim povrćem, krumpiri iz pećnice često se nađu na stolovima diljem Hrvatske. Ono što je svima važno jest, ne samo da budu ukusni, već i da iznutra budu meki, a izvana hrskavi. Pa kako to postići?
Čini se da svaki kuhar ima neku svoju tajnu za hrskave krumpire, pa tako i kuhar Dan Kluger, autor knjige "Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly".
No, njegova se metoda razlikuje od svih ostalih u jednom, kako kaže, ključnom sastojku. Naime on prije pečenje krumpir ne guli, ne reže, ne kuha, i ne zagrijava ulje. Umjesto toga koristi mali mladi krumpir i - snijeg od bjelanjaka.
Kaže da se krumpiri prvo potpuno 'uvaljaljaju' u snijeg, a potom se začine po volji, a peku se tek 20 minuta na 200 stupnjeva.
Snijeg od bjelanjaka je navodno tajna hrskave korice na krumpirima. Biste li isprobali ovakav trik?