KUHAR SE KUNE DA JE TAJNA SAVRŠENIH KRUMPIRA IZ PEĆNICE U OVOM JEDNOM SASTOJKU: /

Ne znamo baš što ćete reći na njegovu ideju

Image

Nekako sumnjamo da vam je ova metoda ikada pala na pamet

16.11.2020.
11:29
VOYO logo

Bilo da je ih spremate s mesom, ribom, ili pak s drugim povrćem, krumpiri iz pećnice često se nađu na stolovima diljem Hrvatske. Ono što je svima važno jest, ne samo da budu ukusni, već i da iznutra budu meki, a izvana hrskavi. Pa kako to postići?

Čini se da svaki kuhar ima neku svoju tajnu za hrskave krumpire, pa tako i kuhar Dan Kluger, autor knjige "Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, njegova se metoda razlikuje od svih ostalih u jednom, kako kaže, ključnom sastojku. Naime on prije pečenje krumpir ne guli, ne reže, ne kuha, i ne zagrijava ulje. Umjesto toga koristi mali mladi krumpir i - snijeg od bjelanjaka.

Kaže da se krumpiri prvo potpuno 'uvaljaljaju' u snijeg, a potom se začine po volji, a peku se tek 20 minuta na 200 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg od bjelanjaka je navodno tajna hrskave korice na krumpirima. Biste li isprobali ovakav trik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo