Mnogi uživaju u raznim jelima s bolonjez umakom, osobito djeca. Iako vjerojatno postoje deseci različitih recepata, jedna kuharica je pronašla savršeni sastojak za još ukusniji umak.
Ayeisha Cooks je priznala da u svoj umak dodaje inćune kako bi istaknula okus i podigla ga na višu razinu. U videu na TikToku je rekla: "Inćuni će se otopiti i neće se osjećati okus ribe, već će okus bolonjeza biti još intenzivniji."
Dodavanje inćuna čini okus umaka za tjesteninu bogatijim. Riba će dati slanu i ukusnu notu. Možete isprobati Ayeishin recept u nastavku.
Recept
Sastojci:
- 500 g mljevene junetine
- 150 g pancete
- 500 ml goveđeg temeljca
- 150 ml mlijeka
- 1 mrkva
- 1 luk
- 1 štapić celera
- čaša vina
- 1 konzerva pelati rajčice
- žlica umaka od rajčice
- 2 fileta inćuna
- 2 lista lovora
- 3 grančice timijana
- ulje za kuhanje
Priprema:
U većem loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckanu mrkvu, luk i celer i miješajte oko sedam minuta dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckani češnjak i pancetu i kuhajte dok ne porumeni - oko pet minuta. Zatim dodajte mljevenu junetinu i drvenom kuhačom izlomite meso. Kuhajte oko osam minuta dok meso ne postane ružičasto. Dodajte veću količinu vina i kuhajte smjesu dok se vino ne reducira na pola, što bi trebalo trajati oko tri minute. Zatim u lim dodajte pelati rajčice, goveđi temeljac i malo umaka od rajčice. Miješajte dok se dobro ne sjedini i pustite da zavrije. Dodajte tajni sastojak, filete inćuna, i pustite da lagano kuha oko dvije minute. Unatoč neobičnom sastojku, inćune u umaku nećete osjetiti i trebali bi se brzo otopiti.
Stavite listove lovora i grančice timijana u umak i sada je vrijeme da se umak bolonjez kuha. Poklopite lonac i kuhajte na laganoj vatri oko tri sata uz povremeno provjeravanje i miješanje. Otprilike sat vremena prije posluživanja umiješajte mlijeko i pustite da se kuha bez poklopca. Izvadite timijan i lovorov list iz umaka i vaš bogati i aromatični umak će biti spreman za posluživanje, piše The Mirror.
POGLEDAJTE VIDEO: Svi bi jeli krumpir, ali domaćeg nema. Sve je manje i uvoznog, a mogli bi ga plaćati i do 15 centi više