Kisela juha od janjetine

Svaka juha je prava okrjepa, kako u hladne dane tako i u vrijeme bolesti ali i mamurluka. Recepti za kiselu juhu različiti su u svakom dijelu Hrvatske, a ovaj put predstavljamo lički specijalitet.

29.12.2009.
14:24
VOYO logo

Sastojci:

50 dag janjetine 10 dag mrkve 1 korijen celera 1 vezica peršina 1 lovorov list 2 žumanjka sol i papar 1 korijen peršina 1 koraba 3 režnja češnjaka 5 dag kelja 5 dag riže 1 limun 2 dl kiselog vrhnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Operite i očistite meso, narežite na kockice te stavite u duboku posudu i prelijte vodom. Pustite da voda prokuha, a kada se digne pjena odstranite ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narežite mrkvu, celer, korabu i peršin na tanke režnjeve pa dodajte mesu uz lovor, prepolovljeni luk i režnjeve češnjaka.

Posolite i poparite.

Za to vrijeme narežite kelj na tanke rezance i skuhajte u slanoj vodi kao i rižu.

Kad je meso mekano, procijedite juhu, maknite luk, češnjak i lovor. U posudi izmiješajte žumanjke, vrhnje i limunov sok pa polako dolijevajte u juhu uz stalno miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj posudi stavite meso, povrće i rižu pa prelijte juhom i poslužite.

Izvor: Gastronaut

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo