Sastojci:
50 dag janjetine 10 dag mrkve 1 korijen celera 1 vezica peršina 1 lovorov list 2 žumanjka sol i papar 1 korijen peršina 1 koraba 3 režnja češnjaka 5 dag kelja 5 dag riže 1 limun 2 dl kiselog vrhnja
Priprema:
Operite i očistite meso, narežite na kockice te stavite u duboku posudu i prelijte vodom. Pustite da voda prokuha, a kada se digne pjena odstranite ju.
Narežite mrkvu, celer, korabu i peršin na tanke režnjeve pa dodajte mesu uz lovor, prepolovljeni luk i režnjeve češnjaka.
Posolite i poparite.
Za to vrijeme narežite kelj na tanke rezance i skuhajte u slanoj vodi kao i rižu.
Kad je meso mekano, procijedite juhu, maknite luk, češnjak i lovor. U posudi izmiješajte žumanjke, vrhnje i limunov sok pa polako dolijevajte u juhu uz stalno miješanje.
U drugoj posudi stavite meso, povrće i rižu pa prelijte juhom i poslužite.
Izvor: Gastronaut