Karamele na domaći način

Obožavate okus karamele? Ako ste jedan pd zaljubljenika u ovu poslasticu, predlažemo vam jednostavni recept po kojem uvijek možete napraviti omiljenu slasticu.

30.8.2010.
12:03
VOYO logo

Priprema:

Uspite šećer u lonac, ulijte vodu tako da klizi po rubu lonca, tako ćete izbjeći svako prskanje šećernih kristalića po rubovima. Neka prokuha pa ostavite na najvećoj vatri dok smjesa ne dobije boju jantara. Ugasite vatru pa s drvenom kuhačom umiješajte maslac i vrhnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlijte u plići kalup obložen namašćenim papirom. Neka se hladi.

Stvrdnuti karamel isijecite na kvadratiće i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon hlađenja, karamele držite na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo