KAKO ODABRATI PRAVU VRSTU BAKALARA? / Pazite da vam ne podvale oslić, ove nazive imajte u vidu želite li najbolju kvalitetu

Image

Ako ste u potrazi za savršenim bakalarom za Badnjak, ove će vam smjernice dobro doći kako biste razlikovali je li bakalar prave kvalitete ili vam pokušavaju podvaliti.

21.12.2017.
10:29
VOYO logo

Na Badnjak se tradicionalno jede riba (iako ove godine on pada na nedjelju pa nije nužno pridržavati se posta), a najčešće je to bakalar. Ova sjevernomorska riba od davnina se konzumirala i pripremala na različite načine.

Nekoć su je ljudi najviše voljeli pripremati svježu, no danas se običava konzervirati soljenjem, dimljenjem i sušenjem radi lakšeg čuvanja i transporta. Zbog toga je priprema bakalara višednevni ritual, s obzirom na to da ga prije kuhanja treba omekšati. Najčešće se priprema 'na bijelo', 'na crveno', kao složenac ili pašteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRESEDAN - NE MORATE POSTITI NA BADNJAK: /

Ovu nedjelju vrijedi drugo pravilo

Image
PRESEDAN - NE MORATE POSTITI NA BADNJAK: /

Ovu nedjelju vrijedi drugo pravilo

Međutim, nije svaki bakalar što ga kupite isti, neke vrste čak i nisu bakalar uopće. Zbog sličnosti u izgledu, prodavači vam mogu podvaliti oslić umjesto bakalara. Ova riba ima mnogo "rođaka" pa nije nimalo lako snalaziti se u svim tim vrstama i klasama. Kako biste bili sigurni da jedete pravi bakalar, čitajte što piše na etiketi. Stockfish, turfisk, bakalar s Lofotskih otoka te bakalar iz Norveškog mora smatraju se najkvalitetnijima. Manje cijenjeni su saithe, ling i zarbo, ali još uvijek prolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo