Pinca / sirnica

Sirnica, pinca ili uskrsna pogača tradicionalan je uskrsni kruh koji se nosi na blagoslov ili poklanja gostima kao znak dobrih želja.

27.3.2013.
12:34
VOYO logo

Priprema: U mlako mlijeko dodajte žlicu šećera, pa u njemu otopite kvasac. Ulijte ga u sredinu koju ste načinili u posudi u koju ste prosijali brašno. Kad naraste, dodajte ostatak mlakog mlijeka, lagano razmućene žumanjke, otopljen maslac, šećer, limunovu koricu i rakiju ruže, pa zamijesite čvrsto tijesto glatke površine.

Ostavite da se diže nekoliko sati (najbolje preko noći). Dignuto tijesto premijesite, pa podijelite u tri dijela, formirajte kugle, stavite na pleh, prekrivenim papirom za pečenje i ostavite da ponovo naraste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pećnicu ugrijte na najveću temperaturu, ali nakon što stavite pince u pećnicu, temperaturu smanjite na 180°C.

Dignute pince zarežite na trećine, premažite žumanjkom i pospite krupno izmrvljenim kockama šećera, pa pecite 30-tak minuta na 180°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept pripremila: Tadeja Bjažević/do!ts magazin/doubleTkitchen

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo