Svatko ima svoju metodu spravljanja kajgane, no jedna od njih pokazala se najukusnijom i najuspješnijom, piše The Sun.
Daniel Patterson profesionalni je kuhar iz San Francisca koji je dobio Michelinove zvjezdice i nagradu James Beard za svoj vrhunski restoran Coi.
Njegov trik za spravljanje kajgane može se doimati malkice ekstravagantan, no on od tog kulinarskog klasika na koncu napravi pravu poslasticu. U razgovoru za Bloomberg otkrio je da je njegova jedinstvena metoda nastala nakon što je počeo kuhati jaja u posudama od lijevanog željeza jer je mrzio pospremanje kuhinje.
Stoga je jaja za kajganu odlučio probati skuhati u kipućoj vodi. To je nekako imalo smisla, budući da se poširana jaja kuhaju na isti način, ali nikada ih prije nije pokušao istući. Ispostavilo se da je ova metoda rezultirala savršenom kajganom bez dosadnog ribanja posuđa nakon toga.
'Izvrstan okus i tekstura'
Jednostavno zakuhajte vodu u posudi i stvorite vrtlog, prije nego ulijete razmućena jaja. Ona bi se trebala brzo stvrdnuti. Ne brinite ako u početku ne izgledaju estetski privlačno.
Posudu poklopite i ostavite da se kuha 20 sekundi. Kajgana je gotova kada jaja postanu savršeno lagana i elastična. Jelo pažljivo procijedite da uklonite višak vode i začinite maslacem, solju i paprom.
"Jaja su imala izvrstan okus i teksturu, a nakon što je voda proključala, trebalo im je samo nekoliko sekundi da se skuhaju", kazala je jedna profesionalna kuharica nakon što je isprobala Danielov recept.