Juha od avokada i šerija te pečeni list s kaparama

Dobar ručak započinje predjelom. Pripremite neobičnu juhu od avokada s dodatkom šerija i papra. Nakon toga uživajte u morskoj deliciji, ribi listu, te svakako ostavite malo mjesta za slatko.

8.7.2010.
13:53
VOYO logo

Krem-juha od avokada sa šerijem i paprom

Sastojci: 4 srednje velika avokada, očišćena, narezana na četvrtine 1/2 l kokošje juhe 2/3 šalice mlijeka 2 nasjeckana luka 2 žlice šerija 1/2 žličice papra kiselo vrhnje u koje ste nasjeckali manji luk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Miksajte avokado, juhu, mlijeko, luk, šeri i papar, tako da dobijete ujednačenu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poklopite i ohladite u hladnjaku. Servirajte hladno te dodajte malo vrhnja.

Pečeni list s kaparama i limunom

Sastojci: 2 lista (težine 400 do 450 g) 70 g kapara 1 svežnjić peršina 150 g maslaca 1 limun brašno sol, papar sok polovice limuna

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribu očistite i maknite kožu. Zatim je posolite, poprskajte limunovim sokom, pospite brašnom i stavite u vatrostalnu posudu premazanu maslacem.

Pecite u pećnici na donjoj rešetki na 180 stupnjeva, oko 10 do 15 minuta, dok ne postane zlatnožuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečenu ribu stavite na pladanj i ukrasite kriškama limuna, te na svaku stavite žličicu nasjeckanog peršina i kapara. Prelijte otopljenim maslacem i ukrasite maslinama.

Uz ovako pripravljeni list ponudite krumpir i salatu po želji.

Jednostavan desert od sira i vanilije

Sastojci: 1 jaje 25 dag svježeg sira 25 dag brašna 6 dag maslaca 6 dag šećera 1 prašak za pecivo 1 vanilijin šećer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro pomiješate sve sastojke, stavite u okruglu posudu, a potom u hladnjak. Možete dodati i vrlo malo mlijeka. Ukrasite limetom.

fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo