Krem-juha od avokada sa šerijem i paprom
Sastojci: 4 srednje velika avokada, očišćena, narezana na četvrtine 1/2 l kokošje juhe 2/3 šalice mlijeka 2 nasjeckana luka 2 žlice šerija 1/2 žličice papra kiselo vrhnje u koje ste nasjeckali manji luk
Priprema:
Miksajte avokado, juhu, mlijeko, luk, šeri i papar, tako da dobijete ujednačenu smjesu.
Poklopite i ohladite u hladnjaku. Servirajte hladno te dodajte malo vrhnja.
Pečeni list s kaparama i limunom
Sastojci: 2 lista (težine 400 do 450 g) 70 g kapara 1 svežnjić peršina 150 g maslaca 1 limun brašno sol, papar sok polovice limuna
Priprema:
Ribu očistite i maknite kožu. Zatim je posolite, poprskajte limunovim sokom, pospite brašnom i stavite u vatrostalnu posudu premazanu maslacem.
Pecite u pećnici na donjoj rešetki na 180 stupnjeva, oko 10 do 15 minuta, dok ne postane zlatnožuta.
Pečenu ribu stavite na pladanj i ukrasite kriškama limuna, te na svaku stavite žličicu nasjeckanog peršina i kapara. Prelijte otopljenim maslacem i ukrasite maslinama.
Uz ovako pripravljeni list ponudite krumpir i salatu po želji.
Jednostavan desert od sira i vanilije
Sastojci: 1 jaje 25 dag svježeg sira 25 dag brašna 6 dag maslaca 6 dag šećera 1 prašak za pecivo 1 vanilijin šećer
Dobro pomiješate sve sastojke, stavite u okruglu posudu, a potom u hladnjak. Možete dodati i vrlo malo mlijeka. Ukrasite limetom.