Čelnici zemalja skupine G7, okupljeni na summitu u Kanadi, počastili su se u petak u Black Bear Coattageu večerom koja je uključivala i neke lokalne specijalitete poput prepeličjih jaja, pačjih prsa, paprikaša s pirom, a mogli su probati i lišaj poznat kao jelenja mahovina, javlja u subotu dpa.
Kanadski premijer Justin Trudeau trebao bi tijekom summita svoje goste počastiti s tri svečana obroka, a prevladavat će lokalni specijaliteti iz Quebeca. Na svečanom ručku u petak šefovi sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta mogli su probati arktički marinirani losos s rododendronom, salatom od heljde s crvenim jabukama, rabarbarom i borovim iglicama. Potom su prešli na teletinu i poslasticu od sibirskih (kamčatskih) borovnica i cedrovih oraščića sa šafranom i crème anglaise.
Od deserta, na jelovniku su bili i listovi javora na francuskom briošu sa sladoledom i malinama. Ručak u subotu ponudit će hladnu juhu od rajčica s lavandom, salatu od cikle, klupske sendviče, uštipke sa sirom i jajima od prepelica i tiramisu. Uz jela će se servirati vina iz kanadskih regija Nove Škotske, Ontarija i Britanske Kolumbije.