Izbjegavamo ih, a zdrave su: Zelene banane još su bolje od prezrelih, a evo i zašto

Image
Foto: Thinkstock, Baloncici

U sebi sadrže jedan vrlo važan otporni sastojak

11.2.2017.
14:00
Thinkstock, Baloncici
VOYO logo

Banane su voće koje malo tko ne voli i većinom ih bira kad malo sazriju, odnosno kad su žućkaste. Međutim, trebali što više jesti one zelene jer su prepune otpornog škroba koji je najvažniji izvor vlakana za čovjekov organizam.

Vlakna koja se nalaze u zelenim bananama ne dižu naglo šećer u krvi pa ih mogu jesti i dijabetičari. Također, odlične su za one koji žele smršaviti jer otpuštaju glukagon koji potiče sagorijevanje rezervnih masnoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedite ih za bolju probavu

Image

Ako vas muči zatvor, posegnite za zelenim bananama jer potiču rast dobrih bakterija koje su prijeko potrebne za zdravu crijevnu floru i redovitu stolicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo