Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
UKUSNO I LAKO /

Imate samo dva sastojka u kuhinji? Kuhar otkriva recept za desert koji ćete obožavati

Ovo je jedan od onih recepata za koji se jedan kuhar uvijek odluči kada mu treba nešto brzo, a ne želi ići u trgovinu po namirnice

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ponekad su najbolji deserti upravo oni koji nastaju bez imalo muke, a ovaj kolač s ananasom je savršen primjer toga. Sa samo dva sastojka dobit ćete slasticu koja je lagana, pjenasta i slatka.

"Ono što najviše volim kod ovog kolača je njegova nevjerojatna jednostavnost. Potrebna su vam samo dva sastojka koja vjerojatno već imate u svojoj smočnici: kutija gotove smjese za kolač i jedna konzerva usitnjenog ananasa. I to je sve. Tajna leži u načinu na koji se sok iz ananasa sjedinjuje sa smjesom za kolač. Budući da ananas ne cijedite, njegov sok postaje tekući dio smjese i zamjenjuje vodu koja se inače dodaje", objašnjava kuhar Jan Valdez, piše Yahoo.

Imate samo dva sastojka u kuhinji? Kuhar otkriva recept za desert koji ćete obožavati
Foto: Shutterstock

Recept za kolač od ananasa

Ovo je recept koji se priprema u jednoj zdjeli i uspjet će svakome, čak i ako niste vješti u pripremi slastica. Budući da se peče u standardnom kalupu za pečenje (cca 22x33 cm), lako ga je narezati i poslužiti većem broju ljudi.

Sastojci:

  • oko 450 g smjese za anđeoski kolač
  • 560 g usitnjenog ananasa

Priprema:

  1. Postavite pećnicu na 180 stupnjeva Celzija kako bi bila spremna kada smjesa bude gotova.

  2. U velikoj zdjeli sjedinite jednu kutiju smjese za anđeoski kolač s jednom konzervom usitnjenog ananasa, zajedno sa sokom. Miješajte dok se sastojci ne povežu.

  3. Prebacite smjesu u nepodmazan kalup za pečenje dimenzija otprilike 22x33 cm.

  4. Pecite 25 do 30 minuta, sve dok vrh ne poprimi zlatnosmeđu boju, a kolač postane elastičan na lagani dodir.

  5. Pustite da se kolač u potpunosti ohladi u kalupu prije rezanja.

  6. Uživajte u kolaču samom ili ga poslužite s malo svježe tučenog vrhnja za šlag.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Kesteni sve skuplji: Uvozni iz Italije, Grčke i Kine, ali sljemenski je najslađi!

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike