I KAP ŽESTICE /

Kako napraviti savršene dalmatinske fritule bez jogurta? Imamo recept

Image
Foto: Pixabay

Dalmatinske fritule bez jogurta imaju bogatiji okus, a jednostavne su za pripremiti

2.12.2024.
11:47
Pixabay
VOYO logo

Na adventskim štandovima diljem zemlje poslužuju se fritule. One su svojevrsni simbol početka blagdana i pripreme za božićne dane. No za dašak božićnog ugođaja ne trebate ići na trg ili uopće izlaziti iz udobnosti svog doma. Fritule možete pripremiti kod kuće uz ovaj jednostavni recept.

Dalmatinske fritule bez jogurta

Na internetu postoji jako puno recepata za fritule, no prave dalmatinske fritule bez jogurta imaju par stvari koje su njima specifične. Za početak, obavezan dodatak je par žlica neke žestice kako fritule ne bi popile previše ulja. Bilo da dodajete rakiju ili rum, moraju biti lagano alkoholizirane što će im dati taj karakterističan okus. Također, one su hrskave izvana i mekane iznutra, a njihova tekstura je lagana i prozračna, jer se u smjesu ne dodaje jogurt. Ovaj recept je jednostavan i brz, a fritule su savršen desert ili užina za svaki dan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRALJ KOLAČA /

Kuglof je prava blagdanska poslastica, a mi donosimo 4 recepta

Image
KRALJ KOLAČA /

Kuglof je prava blagdanska poslastica, a mi donosimo 4 recepta

Dalmatinske fritule bez jogurta sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 jaje
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice rakije (ili rum)
  • 3 žlice šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 1 prstohvat soli
  • Kora 1 limuna
  • Pržiti u maslinovom ulju ili drugom ulju po izboru
  • Šećer u prahu za posipanje
Image
Foto: Pexels

Dalmatinske fritule bez jogurta priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i prstohvat soli.
  2. Dodajte jaje, mlijeko, rakiju i limunovu koru, te sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. U velikoj tavi zagrijte ulje. Smjesu žlicom stavljajte u vruće ulje, formirajući male fritule.
  4. Pržite fritule s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe, oko 3-4 minute sa svake strane.
  5. Kad su gotove, izvadite ih iz ulja i stavite na papirnati ručnik da upiju višak masnoće. Posipajte šećerom u prahu i poslužite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
antonia bilic
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo