IDEALNI JESENSKI OBROK: / Juha od bundeve koju ćete obožavati i vi i vaši ukućani

Image
Foto: Thinkstock

Jedno od najfinijih jesenskih toplih jela je juha od bundeve s malo vrhnja. Bundeva, to predivno narančasto čudo prirode, bogato je vrijednim nutrijentima - kalijem, fosforom, kalcijem itd.

30.10.2015.
9:27
Thinkstock
VOYO logo

Sastojci:

- 1 bundeva - 1 ljubičasti luk - 2 režnja češnjaka - 1 kriška celera - 1 mrkva - maslinovo ulje - sol, papar, vegeta - malo vrhnja za kuhanje

Priprema:

Bundevu raspolovite pa izvadite koštice i očistite je od kore, narežite na kriške pa na kockice. Luk nasitno nasjeckajte kao i celer, mrkvu i češnjak. Na maslinovom ulju prodinstajte luk, celer, mrkvu, malo češnjaka i dodajte na kockice narezanu bundevu. Podlijte vodom da prekrije povrće i začinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte 30-ak minuta. Kada je sve kuhano, juhu propasirajte štapnim mikserom, poslužite vruću u tanjure i kapnite juhu s malo vrhnja za kuhanje. U svaki tanjur stavite komadić peršina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo