Hrskave ćufte s kukuruzom i škampima

Tradicionalna poslastica s otoka Jave. Neobičan spoj kukuruza, škampi i čilija zagolicat će svako nepce. Lagano, ukusno i neponovljivo.

9.8.2011.
17:40
VOYO logo

Škampi su jedan od najpopularnijih plodova mora u svijetu. Njihovo ukusno, slatkasto meso ima visoku energetsku vrijednost, a sadrži čak 20% proteina, 2% masti i 1% ugljikohidrata.

Predstavljaju nutritivnu i ljekovitu niskokaloričnu hranu koja se jede diljem svijeta. Konzumira se kuhano, pečeno i sirovo i svaki put je neodoljivo. Ovaj put probajte meso škampi u spoju s kukuruzom i čilijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Ocijedite kukuruz, dodajte narezane repove škampa, protisnut češnjak, vlasac i razmućeno jaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro i pažljivo promiješajte. Dodajte brašno, korijander, čili i sol i sve promiješajte.

Pomoću žlice vadite pripremljenu smjesu i pržite u dubokom ulju. Pržene ćufte vadite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.

Poslužite uz vrhnje ili umak po želji, a izvrsno pristaju uz malo limuna i salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo