Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom ćete razveseliti obitelj ili goste
Upute:
Hobotnicu treba dobro očistiti od utrobe, oprati, odstraniti kljun. Da bi meso hobotnice bilo mekano postoji, više načina pripreme. Najčešće se hobotnica nalupa batom. Umjesto toga može se kratko (15-ak minuta) prokuhati u malo vode u koju se stavi pluteni čep kako bi hobotnica ispustila višak tekućine i sluzi. Najbolje je ipak zamrznuti hobotnicu, kako ne bi bila žilava nakon pečenja.
U odgovarajući lim na hladno ulje staviti krumpir i luk izrezan na veće ploške. Na to staviti očišćenu i pripremljenu hobotnicu. Sve posuti ružmarinom i malo posoliti.
Pokriti aluminijskom folijom i peći uz podlijevanje vodom na temperaturi 180°C oko 60 minuta.
Potkraj pečenja zaliti vinom i dodati sjeckani češnjak i peršin.
Kratko zapeći bez folije.
Ovako pripremljena hobotnica poslužuje se kao glavno jelo.
http://www.recepti.hr/recepti/jela/hobotnica-pecena-s-krumpirom