Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Hobotnica pečena s krumpirom

Recepti za pripremu hobotnice zaista variraju na bezbroj načina. U priobalnoj Hrvatskoj svaki gradić, a vjerojatno i svaka obitelj ima svoj 'tajni' originalni recept.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom ćete razveseliti obitelj ili goste

Upute:

Hobotnicu treba dobro očistiti od utrobe, oprati, odstraniti kljun. Da bi meso hobotnice bilo mekano postoji, više načina pripreme. Najčešće se hobotnica nalupa batom. Umjesto toga može se kratko (15-ak minuta) prokuhati u malo vode u koju se stavi pluteni čep kako bi hobotnica ispustila višak tekućine i sluzi. Najbolje je ipak zamrznuti hobotnicu, kako ne bi bila žilava nakon pečenja.

U odgovarajući lim na hladno ulje staviti krumpir i luk izrezan na veće ploške. Na to staviti očišćenu i pripremljenu hobotnicu. Sve posuti ružmarinom i malo posoliti.

Pokriti aluminijskom folijom i peći uz podlijevanje vodom na temperaturi 180°C oko 60 minuta.

Potkraj pečenja zaliti vinom i dodati sjeckani češnjak i peršin.

Kratko zapeći bez folije.

Ovako pripremljena hobotnica poslužuje se kao glavno jelo.

http://www.recepti.hr/recepti/jela/hobotnica-pecena-s-krumpirom

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike