Hobotnica pečena s krumpirom

Recepti za pripremu hobotnice zaista variraju na bezbroj načina. U priobalnoj Hrvatskoj svaki gradić, a vjerojatno i svaka obitelj ima svoj 'tajni' originalni recept.

1.2.2013.
11:18
VOYO logo

Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom ćete razveseliti obitelj ili goste

Upute:

Hobotnicu treba dobro očistiti od utrobe, oprati, odstraniti kljun. Da bi meso hobotnice bilo mekano postoji, više načina pripreme. Najčešće se hobotnica nalupa batom. Umjesto toga može se kratko (15-ak minuta) prokuhati u malo vode u koju se stavi pluteni čep kako bi hobotnica ispustila višak tekućine i sluzi. Najbolje je ipak zamrznuti hobotnicu, kako ne bi bila žilava nakon pečenja.

U odgovarajući lim na hladno ulje staviti krumpir i luk izrezan na veće ploške. Na to staviti očišćenu i pripremljenu hobotnicu. Sve posuti ružmarinom i malo posoliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokriti aluminijskom folijom i peći uz podlijevanje vodom na temperaturi 180°C oko 60 minuta.

Potkraj pečenja zaliti vinom i dodati sjeckani češnjak i peršin.

Kratko zapeći bez folije.

Ovako pripremljena hobotnica poslužuje se kao glavno jelo.

http://www.recepti.hr/recepti/jela/hobotnica-pecena-s-krumpirom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo