Sastojci za goveđi gulaš:
700 g mlade govedine 5 glavica luka 3 režnja češnjaka lovorov list ulje 4 žličice mljevene crvene paprike 2 dcl crnog vina sol, papar 2 žličice Vegete
Priprema goveđeg gulaša:
Govedinu operite i narežite na kockice i ostavite 10 minuta u hladnoj vodi.
Za to vrijeme, očistite luk, narežite na tanke kolutiće, očistite i češnjak, usitnite ga, pa sve zajedno popržite na malo ulja dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Izvadite meso iz vode, ocijedite i dodajte dinstanom luku, promiješati, dolijte vode toliko da prekrije meso pa lagano kuhati dok meso ne omekša.
Dodajte vode po potrebi jer meso mora biti u vodi, a kada omekša, dodajte lovor, posoliti, popaprite, dodajte papriku koju ste prije toga popržili na malo ulja kako bi dobili zapršku.
Sve promiješajte i dodajte vino, kada gulaš postane malo gušći, jelo je gotovo.
Uz fini gulaš, poslužite krumpir pire ili kuhani krumpir i kisele krastavce.