Priprema goveđeg gulaša: Goveđi gulaš začinjen crnim vinom

Image

Ljubitelji gulaša neće se razočarati ovim jednostavnim receptom za pripremu goveđeg gulaša koji se svakako može nadopuniti, ovisno o ukusu.

3.5.2021.
12:16
VOYO logo

Sastojci za goveđi gulaš:

700 g mlade govedine 5 glavica luka 3 režnja češnjaka lovorov list ulje 4 žličice mljevene crvene paprike 2 dcl crnog vina sol, papar 2 žličice Vegete

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema goveđeg gulaša:

Govedinu operite i narežite na kockice i ostavite 10 minuta u hladnoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme, očistite luk, narežite na tanke kolutiće, očistite i češnjak, usitnite ga, pa sve zajedno popržite na malo ulja dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Izvadite meso iz vode, ocijedite i dodajte dinstanom luku, promiješati, dolijte vode toliko da prekrije meso pa lagano kuhati dok meso ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte vode po potrebi jer meso mora biti u vodi, a kada omekša, dodajte lovor, posoliti, popaprite, dodajte papriku koju ste prije toga popržili na malo ulja kako bi dobili zapršku.

Sve promiješajte i dodajte vino, kada gulaš postane malo gušći, jelo je gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz fini gulaš, poslužite krumpir pire ili kuhani krumpir i kisele krastavce.

Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo