Filipinska piletina, norveški krumpir i pita od koprive

Fina krem juha odličan je uvod u puniji okus predjela, odličnu pitu sa sirom i koprivom. Slane i jednostavne okuse nadopunit će sočna, pikantna marinirana piletina uz zapečeni krumpir.

12.5.2011.
16:09
VOYO logo

Jednostavna krem juha Sastojci:

40 g maslaca 2 žlice brašna 200 ml mlijeka 800 ml vode 2 kokošje kocke muškatni oraščić 1 žlica limunova soka 100 ml kiselog vrhnja 1 žumanjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Rastopite maslac dodajte brašno i kratko popržite. Zalijte s mlijekom i vodom, pa pustite da prokuha. Dodajte kocke i kuhajte još cca 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začinite s malo ribanog oraščića, žlicom limunova soka, dodajte vrhnje u koje ste umiješali žumanjak. Promiješajte i poslužite vruće uz prženi kruh.

Pita od koprive

Napravite smjesu za palačinke, ali neka bude puno gušća. Vrhove mlade koprive operite pa pomiješajte s 4 jaja, pola kile mladog sira, 250 gr vrhnja. Dodajte čašu kukuruznog brašna i posolite. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu masu.

Na malo namašćen lim izlijte pola smjese za palačinke, dodajte smjesu s koprivama pa opet prelijte s ostatkom smjese za palačinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peći u pećnici na 150 Celzija dok smjesa palačinke ne bude pečena iznutra. Kad je pečeno zaliti čašom vrućeg mlijeka i poslužiti.

Marinirana piletina na filipinski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

6 komada piletine po osobi (krila, bataci, bijelo meso - po izboru) 1 glavica luka 3 češnja češnjaka 15 ml biljnog ulja

Marinada: 120 ml vode 120 ml octa 120 ml soja umaka 1 žličica đumbira 1 žličica cimeta 1 do 2 žličice crnog papra 1 do 2 lovorova lista 1 zrno crvenog papra 1 češanj češnjaka, usitnjen 1 do 2 svježe crvene čili papričice

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi korak je napraviti marinadu i u njoj pacati meso najmanje sat vremena.

Meso izvadite iz marinade pa naglo zapecite s obje strane dok ne dobije zlatnu boju. Meso izvadite i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj tavi, na malo ulja, pirjajte usitnjeni češnjak i luk, a kada omekša, dodajte meso i ostatak marinade pa pustite neka se kuha 1 sat na laganoj vatri.

Umjesto piletine možete na isti način pripremiti i puretinu ili svinjetinu, a jelo najbolje pristaje uz kuhanu rižu ili pečeni krumpir.

Krumpir na norveški Sastojci:

krumpir po želji vrhnje za kuhanje sir edamer mljeveni češnjak sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Krumpir očistite i izrežite na kolutiće, skuhajte u slanoj vodi, procijedite pa slažite u namašćenu vatrostalnu posudu ili tepsiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Red krumpira, pa red naribanog sira, posuti s malo papra i češnjaka, pa opet red krumpira i sira. Zaliti sve s vrhnjem i peći 40 min na 180 Celzija. Posoliti po ukusu.

Kolačići od kave i lješnjaka Sastojci:

1/2 šalice maslaca 1 jaje 2 žlice instant kave 2/3 šalice šećera 1/2 šalice mljevenih lješnjaka 1/2 žličice ekstrakta od vanilije 3/4 šalice brašna

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva, premažite kalup za pečenje.

U zdjeli izmiksajte maslac pa dodajte šećer i kavu, umiješajte i jaje, brašno, vaniliju i lješnjake. Miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žlicom grabite smjesu i slažite na kalup za pečenje. Pecite 10 do 12 minuta.

bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo