Evo zašto luk nije baš najpametnije držati u hladnjaku, već bismo ga trebali čuvati u smočnici, na tamnom mjestu

Image
Foto: thinkstock

Možda već i znate, ali nije na odmet ponoviti, da vam se namirnice ne bi kvarile prije vremena

7.12.2017.
11:00
thinkstock
VOYO logo

Već znamo da med ne bismo trebale držati u hladnjaku, zato što na takvoj hladnoći postaje tvrd i teško ga je konzumirati. Ista je stvar s krumpirom, kojeg također ne bismo trebali čuvati u hladnjaku, a još neke namirnice koje ondje ne pripadaju su i tropsko voće, kruh koji u hladnjaku postaje suh te rajčica.

Sad znanstvenici tvrde kako je i luk i češnjak bolje držati negdje u smočnici, točnije na hladnom i tamnom mjestu, jer bi se u hladnjaku prije mogao pokvariti, a isto tako, vjerojatno ne želite da vam cijeli hladnjak poprimi miris luka i češnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idealno bi bilo držati ih na temperaturi od otprilike sedam Celzijevih stupnjeva, u vrećici, ali nikako zatvorene, zato što luku i češnjaku treba zrak kako se ne bi pokvarili i postali gnjecavi. Ipak, ovo pravilo vrijedi samo za stari luk i češnjak, dok je mladi luk potrebno držati u hladnjaku jer sadrži mnogo više vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo