Već znamo da med ne bismo trebale držati u hladnjaku, zato što na takvoj hladnoći postaje tvrd i teško ga je konzumirati. Ista je stvar s krumpirom, kojeg također ne bismo trebali čuvati u hladnjaku, a još neke namirnice koje ondje ne pripadaju su i tropsko voće, kruh koji u hladnjaku postaje suh te rajčica.
Sad znanstvenici tvrde kako je i luk i češnjak bolje držati negdje u smočnici, točnije na hladnom i tamnom mjestu, jer bi se u hladnjaku prije mogao pokvariti, a isto tako, vjerojatno ne želite da vam cijeli hladnjak poprimi miris luka i češnjaka.
Idealno bi bilo držati ih na temperaturi od otprilike sedam Celzijevih stupnjeva, u vrećici, ali nikako zatvorene, zato što luku i češnjaku treba zrak kako se ne bi pokvarili i postali gnjecavi. Ipak, ovo pravilo vrijedi samo za stari luk i češnjak, dok je mladi luk potrebno držati u hladnjaku jer sadrži mnogo više vode.