Evo zašto luk nije baš najpametnije držati u hladnjaku, već bismo ga trebali čuvati u smočnici, na tamnom mjestu

Image
Foto: thinkstock

Možda već i znate, ali nije na odmet ponoviti, da vam se namirnice ne bi kvarile prije vremena

7.12.2017.
11:00
thinkstock
VOYO logo

Već znamo da med ne bismo trebale držati u hladnjaku, zato što na takvoj hladnoći postaje tvrd i teško ga je konzumirati. Ista je stvar s krumpirom, kojeg također ne bismo trebali čuvati u hladnjaku, a još neke namirnice koje ondje ne pripadaju su i tropsko voće, kruh koji u hladnjaku postaje suh te rajčica.

Sad znanstvenici tvrde kako je i luk i češnjak bolje držati negdje u smočnici, točnije na hladnom i tamnom mjestu, jer bi se u hladnjaku prije mogao pokvariti, a isto tako, vjerojatno ne želite da vam cijeli hladnjak poprimi miris luka i češnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idealno bi bilo držati ih na temperaturi od otprilike sedam Celzijevih stupnjeva, u vrećici, ali nikako zatvorene, zato što luku i češnjaku treba zrak kako se ne bi pokvarili i postali gnjecavi. Ipak, ovo pravilo vrijedi samo za stari luk i češnjak, dok je mladi luk potrebno držati u hladnjaku jer sadrži mnogo više vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo