Dvije verzije omiljenog gulaša

Podaci ukazuju na Južnu Ameriku kao na prvu poznatu postojbinu paprike. Pa ipak, kad se spomene gulaš i paprika svi će prije pomisliti na Mađarsku.

10.2.2012.
11:48
VOYO logo

Priprema: 1. Ubacite meso u brašno.

2. U loncu istopite mast, dodajte nasjeckane češnjak i luk i kuhajte dok ne omekšaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Ubacite meso dok ne dobije lijepu boju. Dodajte ostale sastojke, osim vrhnja. Dobro miješajte, poklopite i neka kuha na laganoj vatri dok meso ne omekša - oko dva do tri sata. Povremeno dodajte još juhe, vode ili vina ako je potrebno.

4. Malo prije serviranja ubacite vrhnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz gulaš možete dodati pire ili knedle punjene sirom.

Klasičnija verzija: Mađarski gulaš

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje u dubokoj posudi i dodajte narezani crveni luk. Pirjajte ga dok ne omekša. Umiješajte nasjeckani češnjak i mljevenu papriku, a ukoliko je potrebno, dodajte malo vode da se sastojci ne preprže.

Potom dodajte govedinu izrezanu na kockice i sol te dobro promiješajte. Poklopite i pirjajte na laganoj vatri. Povremeno promiješajte, dodajući vodu samo ukoliko je to potrebno da jelo ne zagori. Ukoliko želite, dodajte sjemenke kima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad govedina omekša, dodajte narezanu zelenu papriku, oguljene i narezane rajčice i dvije litre vode. Neka sve zajedno prokuha, a zatim poklopite i 15 minuta kuhajte na laganoj vatri.

Dodajte krumpir narezan na kockice te dalje lagano kuhajte dok krumpir ne omekša (10 do 15 minuta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posolite po ukusu. Poslužite vruće s tjesteninom koju ste posebno pripremili.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo