Svi znamo za ukusnu istarsku kuhinju, istarska su vina izrazito popularna, maslinovo ulje iz Istre slovi kao jedno od najkvalitetnijih... Ali, gdje možete sve to probati kad izađete van?
U Zagrebu zapravo nikad nije ni bilo nekog ozbiljnijeg istarskog restorana. Nasreću, to bi se trebalo promijeniti već početkom srpnja ove godine. Naime, Tihomir i Vesna Miletić, vlasnici renomiranog restorana Tač, u Preradovićevoj ulici planiraju otvoriti Istrianu, piše gastroblog Kult plave kamenice.
Sezonska istarska hrana
Radnog naziva Istriana by Tač, kuhat će sezonsku istarsku hranu: u sezoni grancigula, glavna zvijezda menija bit će rakovice, a u sezoni švoja listovi. Ondje ćete naći i mnogo plave ribe te raznorazne marinade. Ali nije istarska kuhinja samo o ribi.
Na mesnom dijelu jelovnika glavnu će riječ navodno voditi divljač i boškarini. Interijer će Istriane također biti posebna priča. Otvoreno ognjište dat će notu udobnosti, a ljeti se možete smjestiti na uličnu terasu. Ako pogledate koliko je već godinama popularan Tač, uopće ne sumnjamo kako će Istriana biti pravo osvježenje u Zagrebu.