Skoro svaka domaćica ima svoj recept za krafne, a obično se prže u dubokom ulju. Ipak, vrijedi kušati i one koje se peku u pećnici, jer tako možete uživati u omiljenoj hrani bez grižnje savjesti, piše Kurir.
POGLEDAJTE VIDEO: Krafne, krafne, krafne - veljača bez krafni ne postoji - otkrijte recept za savršenstvo
Krafne su mnogima od nas omiljena poslastica, dok ih neki vole u slatkoj varijanti, ima i onih koji ih prave i u slanoj.
Međutim, ovo omiljeno tijesto slovi za jednog od glavnih neprijatelja vitke linije, stoga vrijedi isprobati one koje se peku u pećnici umjesto u dubokom ulju. Fenomenalnog su ukusa, nevjerojatno su prozračne, a mnogo manje kalorične.
Sastojci:
- 2 jaja
- 30 g kristal šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
Krafne slove za jednog od glavnih neprijatelja vitke linije, stoga vrijedi isprobati one koje se peku.
- 1 vrećica praška za pecivo,
- 200 ml jogurta,
- 16 žlica brašna,
- 90 ml ulja
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer, brašno i sve lijepo umutite da se dobro sjedini.
Krafnice peći u limu za pečenje s kalupima u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom u prahu i uživajte u neodoljivom ukusu.