Za sve ljubitelje slatkih užitaka koji ne mogu odoljeti grickanju nečega slatkog tijekom dana, pečenje domaćih keksa brzo postane omiljena navika. Za nekoliko eura možete pripremiti veće količine, a keksi su savršen dodatk uz šalicu kave, čaja, kakaa ili mlijeka. Tegla s domaćim keksima uvijek je tu kao spas za iznenadne goste. Iako je na internetu i u kuharicama na dohvat ruke bezbroj recepata, važno je ne zaboraviti da jednostavnost i okus čine pravu čaroliju.
Domaći keksi sa svinjskom masti
Domaći keksi sa svinjskom masti od prhkog tijesta jednostavni su za pripremu, a tijesto se može i zamrznuti. Za izradu ovih suhih kolačića potrebno je samo nekoliko sastojaka, a rezultat su ukusni i prhki keksići.
Domaći keksi sa svinjskom masti sastojci:
- 75 dkg brašna
- 25 dkg šećera
- 12 dkg svinjske masti
- 4 jaja
- 1/2 žličice sode bikarbone
Domaći keksi sa svinjskom masti priprema:
- Priprema je vrlo jednostavna. Napravite tijesto od svih sastojaka.
- Nakon što dobijete glatku smjesu pokrijete je s prozirnom folijom. Ostavite tijesto pola sata neka odmori.
- Nakon toga krenite s izradom oblika keksa prema želji.
- Domaće kekse sa svinjskom masti pecite na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO: I počelo je! Advent u gradu koji je po posjećenosti odmah iza Zagreba je krenuo. Evo što sve možete vidjeti