Čokoladna torta sa samo dva sastojka

Ovo je možda jedini recept za čokoladnu tortu koji će vam ikad trebati, tvrdi autor recepta, a mi smatramo da treba probati pa potvrditi.

18.7.2014.
10:07
VOYO logo

Iako ima samo dva sastojka, ova je torta vrlo lagana i topi se ustima, a vrlo jednostavna za pripremu.

Uključite pećnicu da se zagrije na 250 stupnjeva Celzijusa. Kalup za torte od 20 ili 22 cm (dublji, koji ima prsten/stranice koje se skidaju) pokriti papirom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pari otopite čokoladu, a pripazite jer je tajna torte u tome da kad se ona rastopi sve treba raditi jako brzo.

Istucite čvrsti snijeg od 10 bjelanjaka i malo soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istucite žumanjke u pjenastu masu pa ih pažljivo dodajte u rastopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko žlica snijega od bjelanjaka pa malo promiješajte, a zatim brzo i pažljivo dodajte ostatak snijega, dok smjesa ne postane poput soufflea. Nemojte previše miješati.

Pecite točno osam minuta!

Ispečenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta, a zatim stavite u hladnjak preko noći ili najmanje 12 sati.

Tortu okrenite na tanjuru za posluživanje i prelijte tankim slojem čokoladnog preljeva, koji ste dobili od 185 g crne čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tortu ostavite pet minuta u hladnjaku, a zatim poslužite, ako želite, sa svježim voćem.

Izvor: Coolinarika.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo