Iako ima samo dva sastojka, ova je torta vrlo lagana i topi se ustima, a vrlo jednostavna za pripremu.
Uključite pećnicu da se zagrije na 250 stupnjeva Celzijusa. Kalup za torte od 20 ili 22 cm (dublji, koji ima prsten/stranice koje se skidaju) pokriti papirom za pečenje.
Na pari otopite čokoladu, a pripazite jer je tajna torte u tome da kad se ona rastopi sve treba raditi jako brzo.
Istucite čvrsti snijeg od 10 bjelanjaka i malo soli.
Istucite žumanjke u pjenastu masu pa ih pažljivo dodajte u rastopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko žlica snijega od bjelanjaka pa malo promiješajte, a zatim brzo i pažljivo dodajte ostatak snijega, dok smjesa ne postane poput soufflea. Nemojte previše miješati.
Pecite točno osam minuta!
Ispečenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta, a zatim stavite u hladnjak preko noći ili najmanje 12 sati.
Tortu okrenite na tanjuru za posluživanje i prelijte tankim slojem čokoladnog preljeva, koji ste dobili od 185 g crne čokolade.
Tortu ostavite pet minuta u hladnjaku, a zatim poslužite, ako želite, sa svježim voćem.
Izvor: Coolinarika.com