CIJELO VRIJEME IH KRIVO PRIPREMATE: /

Blogerica otkriva kako savršeno ispeći krumpir baš svaki put

Image
Foto: Pixabay

Jedna od najjednostavnijih, ali i najjeftinijih namirnica koje možete pripremiti za ručak. Vjerojatno pogađate, radi se o pečenom krumpiru.

9.4.2017.
8:00
Pixabay
VOYO logo

Unatoč tome što smo svi barem jednom ispekli krumpir i ispao je sasvim dobro, kulinarska blogericaTonia Larson ipak tvrdi da ih cijeli život pogrešno pečemo. Prema njezinom receptu, trik je u vrlo specifičnom načinu rezanja krumpira.

Umjesto da ih jednostavno gurnemo nauljene i začinjene u pećnicu, Larson uvjerava da je najvažniji korak u pripremi upravo onaj prije samog pečenja. Svoj recept je nazvala "procvjetali pečeni krumpir", a sve zbog načina rezanja ovog povrća. Larson ga, naime, reže da nalikuje procvalom cvijetu, zbog čega vanjski dio pečenjem postane hrskav, a unutarnji dio mekan i kremast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu ovog jela treba vam oko sat i 20 minuta, uključujući guljenje krumpira, pa ako ste spremni pokušati - korake pripreme pogledajte u nastavku.

1. Zagrijte pećnicu na 220°C 2. Odrežite donji dio krumpira tako da bude ravan, a zatim nožem izrežite kružnice u unutrašnjosti 3. Okrenite krumpir da stoji na ravnom dnu i napravite okomite rezove sve do sredine krumpira 4. Krumpire premažite maslinovim uljem i posolite, umotajte ih u aluminijsku foliju i pecite pola sata 5. Izvadite ih, nauljite i posolite, pa ponovno vratite u pećnicu na pola sata 6. Ako želite, naribajte sir pa zapecite pet minuta ili dok se sir ne otopi 7. Izvadite iz pećnice, dodajte kockice pečene slanine i servirajte

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo