Chef Morgan Hipworth otkrio je kako priprema savršene hrskave krumpire, znatno brže i znatno jednostavnije nego u pećnici.
"Ovo je najbolji krumpir kojeg sam pripremio", komentira, a svi koji su iskušali njegov recept potvrđuju da nije u pitanju isprazno hvalisanje.
Za početak, Morgan je ogulio i narezao krumpir na grube kocke od oko 2 centimetra. Objasnio je: "Dodajte u lonac vode i ostavite kuhati dok ne omekša. Ocijedite krumpire i položite ih na pladanj da se potpuno osuše."
Ključ je u 'tekućem zlatu'
Morgan je potom narezao češnjak na tanke ploške i pržio u maslinovom ulju 20-ak minuta na slaboj vatri.
"Ovo zovem tekućim zlatom" , rekao je nakon što je procijedio češnjak iz ulja. Prebacio je ulje u lonac i zatim na jakoj vatri dodao krumpir.
Nastavio je: "Pržite dok ne postane super hrskavo. Zatim dodajte morsku sol, ružmarin i režnjeve češnjaka, promiješajte da se sjedine.
"Poslužite ove opake krumpire i uživajte u mojim krumpirima sotiranima s češnjakom!"
Recept je bio hit, video je prikupio preko 267.000 pregleda
"Ovo ću raditi barem jednom tjedno!" "Apsolutno neodoljivo", samo su neki od komentara.